Închide

O fabrică cu sute de salariați din Cluj s-a închis după ce 10 angajați au fost infectați cu coronavirus

SănătateTop News by Actual de Cluj - apr. 18, 2020 1 2322

O fabrică din Gherla s-a închis după ce aici au fost descoperite cazuri de infecție cu coronavirus; azi au venit rezultatele, sunt zece angajați infectați.

E vorba de fabrica Becker România din Gherla, unde directorul Sorin Suciu a anunțat în urmă cu două zile că a fost depistat un caz de infecție cu noul coronavirus, că s-a elaborat lista contactelor angajatului infectat iar a doua zi au fost testate 11 persoane din lista respectivă, care prezentau simptome asociată cu boala. Primele rezultate au venit în aceeași zi, trei au fost testați pozitiv iar doi – negativ. ”Deoarece nu este vorba despre un caz izolat, din data de marți 21 aprilie întregul personal Becker România intră în șomaj tehnic 2 săptămâni”, a anunțat Suciu, care a adăugat că speră ca activitatea să poată fi reluată în 5 mai.
Ieri zece dintre angajații fabricii au fost spitalizați după ce rezultatele s-au dovedit pozitive, 9 dintre cei 11 testați fiind pozitivi.

Becker România e un producător de furnir pentru industria mobilei înființat în 2002. La data celor mai recente raportări, 2018, fabrica avea 320 de angajați, o cifră de afaceri netă de peste zece milioane de euro și un profit de aproape un milion de euro.

 • Tags

  Un comentariu

  1. M-am simțit derutat citind și articolul, după titlu. Nu știam că Gherla face parte din Cluj. S-a pierdut cuvântul județ?
   Acest obicei mai nou al domnilor ziariști de a băga în aceeași oală orașul și județul denotă o ignorare a toponimiei istorice. Sau găselnița ceaușistă Cluj-Napoca face diferența? Dacă clujean însemnă în această accepțiune locuitor al județului Cluj, care ar fi denumirea distinctivă a celor din oraș? Cluj-napocean sau mai simplu napocean?

  Scrie un comentariu

  Articole similare