Închide

Peste 20 de milioane de oameni Comemorează moartea lui Isus

ActualitateSocial by Cosmina Fernoaga - apr. 11, 2017 0 1074

11 aprilie, după apusul soarelui – Martorii lui Iehova, dar și invitați de-ai lor, s-au adunat pentru a asista la Comemorarea morții lui Isus. Dacă pentru ortodocși și catolici, învierea Mântuitorului reprezintă fundamentul religios al creștinismului, pentru Martorii lui Iehova, Comemorarea are ca scop omagierea lui Isus, care și-a jertifit viața pentru binele omenirii. Așadar, Martorii lui Iehova sărbătoresc anual jertfa lui Isus și consideră că aceasta nu trebuie tratată ca un ritual religios – precum se întâmplă la ortodocși sau catolici – în scopul izbăvirii de păcate. Scopul ar trebui să fie doar Comemorarea morții, un prilej prin care oamenii să-și arate recunoștința pentru jertfa lui Isus.

„Scopul Cinei Domnului este acela de a ne aminti de Iisus și de a ne arăta recunoștința pentru jertfa sa în folosul nostru (Matei 20:28; 1 Corinteni 11:24). Această sărbătoare nu este un sacrament, sau o practică religioasă prin care se obține îndurare ori iertarea păcatelor. Biblia arată că păcatele ne pot fi iertate doar prin credința în Iisus, nu printr-un ritual religios (Romani 3:25; 1 Ioan 2:1, 2)”.

Sunt peste 8 milioane de Martori în toată lumea, dar anul trecut, la Comemorare au participat peste 20 de milioane de persoane, invitați și chiar simpatizanți. De obicei, programul din cadrul Comemorării durează aproximativ o oră și include discursuri privind semnificația morții lui Isus și a foloaselor pe care Acesta le-a adus omenirii.

„Noi respectăm cu strictețe Biblia atunci când celebrăm cina Domnului, cunoscută și ca Cina cea de Taină sau Comemorarea morții lui Isus (1 Corinteni 11:20). În schimb, alte confesiuni religioase au convingeri și practici legate de această sărbătoare care nu sunt bazate pe Biblie. (…)  Când Martorii lui Iehova celebrează Cina Domnului, numai câțiva dintre ei se împărtășesc din pâine și din vin. De ce? Sângele vărsat al lui Isus a validat „un nou legământ”, care a înlocuit legământul ce exista între Iehova și Israelul antic (Evrei 8:10-13). Cei care fac parte din acest nou legământ se împărtășesc din simbolurile de la Comemorare. Noul legământ nu îi include pe toți creștinii, ci doar pe „aceia care au fost chemați” de Dumnezeu într-un mod special (Evrei 9:15; Luca 22:20). Ei vor guverna în cer alături de Cristos, iar Biblia dezvăluie că doar 144 000 de oameni primesc acest privilegiu (Luca 22:28-30; Revelația 5:9, 10; 14:1, 3)” – acestea sunt explicațiile sărbătorii Comemorării morții lui Isus” – spun practicanții acestui Cult.

Reamintim că în Rusia, Ministerul de Justiție a decis, recent, că „Martorii lui Iehova” ar fi o organizație extremistă. Potrivit agențiilor de presă, interzicerea definitivă a acestui cult pe teritoriul Rusiei ar fi doar o chestiune de timp, având în vedere că instanța supremă a validat deja decizii de încetare a activității religioase în mai multe regiuni și orașe. În prezent, în Rusia există peste 175.000 de adepți ai cultului Martorii lui Iehova.

 

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare