Închide

Clujeni pasionaţi de off-road, „Moş Crăciuni” voluntari pentru familiile izolate din satele Apusenilor

Social by Kristina Reştea - nov. 28, 2017 0 441

Ionela are 12 ani, locuieşte în Mărişel şi e crescută de tată şi bunică, tanti Rozalia a rămas singură într-o căsuţă dintr-un cătun din Măguri Răcătău, moş Safta are 69 de ani şi trăieşte într-o cocioabă de cartoane. Ei sunt câţiva dintre cei pentru care se mobilizează asociaţia CERT Transilvania, pentru daruri de decembrie – un grup de clujeni pasionaţi de off-road se transformă în fiecare iarnă, de 9 ani, în „Moş Crăciuni” pentru familiile izolate din Apuseni.

CERT-Transilvania a deschis strângerea de fonduri pentru ediţia din acest an a Campaniei Umanitare de Crăciun, care se desfăşoară în 9 și 10 decembrie.  „Sărbatorile sunt pentru noi acele momente în care ne transformăm drumețiile pe munte în ocazii speciale menite a face fericite cât mai multe familii necăjite. An de an reușim să aducem zâmbete și speranță pe chipurile îmbătrânite de vreme și necazuri ale famiilor izolate în ținutul Ardealului. An de an reușim să aducem bucurie sinceră pe chipurile copiilor copleșiți de pachetele pline de dulciuri și rechizite”, spun reprezentanţii CERT Transilvania. Din donaţii de produse şi bani, voluntarii şi-au propus să pregătească 130 de pachete cu alimente și 90 de pachete pentru copii, care vor fi apoi duse în satele din Apuseni, cu maşinile 4X4. Acțiunea umanitară din 9-10 decembrie va fi precedată de Atelierul Moșului, în data de 6 decembrie, eveniment la care cei interesaţi pot contribui la pregătirea celor 130 de cutii cu alimente (precum ulei, făină, conserve de carne și alimente, paste, mălai, zahăr și dulciuri) și a celor 90 de cadouri pentru copilași.

Pentru cine sunt darurile

Voluntarii CERT povestesc despre câţiva dintre destinatarii cadourilor.

„Ionela locuieşte în Mărişel, cu tatăl şi bunica ei, de când mama ei o priveşte de sus, împreună cu îngerii. Îi place să înveţe şi speră ca într-o zi să aiba o viaţă mai bună. Se bucură cu toţii când le trecem pragul si puţinul nostru ajutor le face iarna mai uşoară”.

„Tanti Rozalia e singură pe lume, are doar compania văcuţelor şi a câtorva găini, căţei si pisici, pe care iarna le lasă în casă, să nu le fie frig. E o femeie cu o inteligenţă ieşită din comun, de o modestie rar întâlnită. La cei peste 80 de ani ai săi, mai ştie încă poezii învăţate la şcoală şi anii în care au avut loc evenimente importante. Este incredibilă! O vizităm în fiecare an, se bucură de compania noastră mai mult decât de orice cadou”

„Moş Safta are 69 de ani şi trăieşte într-o cocioabă de cartoane acoperită cu folie de plastic, la marginea cătunului Dobruşu, fără curent electric. Are o sobă improvizată dintr-o găleata de tablă. Îndepartat de familie, locuieşte singur, dar îşi duce traiul fără să se plângă, se bucură de vizita noastră şi de orice ajutor”.

Mai multe detalii despre campania CERT Transilvania găsiţi AICI

 

Sursa foto: CERT Transilvania

Sursa foto: CERT Transilvania

Sursa foto: CERT Transilvania

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu