Închide

Acces limitat la festivalul de blues de la muzeu, din Cluj. Ce ți se pregătește la Cluj Blues Fest

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 03, 2015 0 250

Singurul festival de blues din Ardeal, care are loc vineri și sâmbătă la Cluj într-un muzeu, va avea audiență limitată – organizatorii au decis ca numărul celor care intră în incintă să fie redus, pentru a evita eventuale incidente, în contextul tragediei din clubul bucureștean Colectiv, de vineri seara.

Cluj Blues Fest, ajuns la a doua ediție, are loc vineri și sâmbătă în sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei. Numărul biletelor puse în vânzare e de doar 150 – costă, fiecare, 45 de lei – iar organizatorii spun că sunt dispuși să-l suplimenteze cu 50, dar nu mai mult, pentru a nu aglomera sala, care are o capacitate, pe scaune, de 200 de locuri.

La festivalul de blues din muzeu vin între alții renumitul AG Weinberger, după aproape cinci ani de la ultimul său concert de la Cluj, dar și un jazzman de culoare, din New York. Festivalul are un buget de 9.000 de euro, bani asigurați în mare parte din fonduri publice – 5.000 de lei de la Consiliul Județean și 30.000 de lei de la Consiliul Local. Organizatorii spun că la festival îl vor premia și pe fondatorul trupei Compact, Costi Cămărășan, care împlinește 65 de ani chiar în prima zi a festivalului. Vezi mai jos ce spune organizatorul, jurnalistul Tiberiu Fărcaș, despre de ce ar trebui ca clujenii să nu rateze festivalul din weekend:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare