Închide

Avram Fițiu, candidatul ANR la Camera Deputaților despre corectitudinea politică

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - nov. 22, 2016 0 2938

Alianța Noastră pentru România (ANR), formațiune înființată de activistul civic Marian Munteanu, se numără printre partidele mai mici care au intrat în cursa alegerilor parlamentare din 11 decembrie. La Cluj, primul candidat al ANR pentru Camera Deputaților este Avram Fițiu, profesor în cadrul USAMV Cluj, inginer horticol de profesie.  „România, stat suveran agroalimentar, agroenergetic și agromilitar” – este programul cu care Fițiu defilează în această campanie electorală, în speranța ca formațiunea sa politică va putea să scoată la Cluj un scor peste cel al partidelor USR, ALDE sau PMP. Fost vicepreședinte la nivelul PNȚCD, Fițiu și-a câștigat o oarecare notorietate în spațiul public, având în vedere discursul său pe teme de promovare a naționalismului și a valorilor creștine. În mare, Fițiu pledează pentru ca România să redevină proprietară suverană pe terenurile sale agricole și silvice, susținând, totodată, ideea că țara noastră nu mai trebuie să fie o colonie alimentară a străinilor.

Despre șoroșiști, cioloșiști, trumpiști, putiniști și corectitudinea politică

Recent, pe pagina personală de Facebook, Avram Fițiu și-a postat opinia despre oamenii care au fost finanțați de magnatul George Soros, despre cei care azi se învâret în anumite cercuri politice, despre activiștii care promovează conceptul de corectitudine politică. Mai jos, materialul de opinie:

„Dragi prieteni,

1. Cred si am dovezi ca reteaua Soros din intreaga lume (si nu numai) actioneaza in numele corectitudinii politice cu scopuri precise rezultate din filosofia scolii de la Frankfurt (ideologie comunist progresista contruita de Marx si Freud). Aceste scopuri vizeaza construirea unei noi societati, un fel de mix intre capitalism (libertinism in loc de liberalism) si comunism (minoritati in loc de proletari) translatand o ideologie comunista progresista din economie in zona culturala.

Se doreste constructia unei societati egalitariste (vezi experimentul sociopolitic esuat din tarile scandinave) in care echilibrul social s-ar putea realiza eliminind diferentele dintre oameni utilizand un limbaj corect politic ca terminologie (afroamericani si nu negri, romi si nu tigani, LGBT si nu homosexuali si lesbiene, mixare genetica rasiala intre albi si negrii in UE vezi cazul Frantei etc…). O societate comunist progresista precum chibuturile din Israel (vezi literatura specifica precum Le cite du soleil, etc…).

2. Romania nu a scapat de acest experiment social progresist care este jucat politic in toata Europa (Podemos in Spania, Zorii aurii in Grecia, Pegida in Germania, USR in Romania). In Romania experimentul inceput in 1990 capata alte valente astazi prin activarea retelei sub forma USR (mix antisistem si progresism) in care sunt amestecati oameni cu agenda precisa cu oameni de buna credinta care au cazut in capcana ideologiei antisistem construita pe fundamentul teoriei critice. Ceea ce este grav in aceasta ecuatie este faptul ca se asociaza cu aceasta retea in scop diversionist numele actualului premier Dacian Ciolos pe care il cunosc suficient de bine incat sa afirm cu tarie ca asistam la o facatura de laborator profesional. Se marseaza pe buna dreptate pe o lista de activisti progresisti Soros din guvernul sau. Sa nu uitam insa faptul ca acest guvern ii este impus in mare parte de catre PSD, PNL si UDMR fara de care nu putea fi numit.

Dacian Ciolos a venit sa limiteze distrugerile acestei tari si sa creeze un fagas al sperantei pentru viitorul copiiilor nostrii. Lucreaza in schimb cu materialul clientului (Pruna, Pralong la presedintie, etc…) si de aici apar multe inadvertente in decizia politica. A trebuit sa joace pe sarma ca sa mentina aceasta tara in echilibru geostrategic si economic. I-a dezamagit pe multi chiar si pe mine dar intr-un an mai mult nu se poate spera si trebuie sa fim realisti. El a fost in acest an un dezinfectant si tampon pe rana si nimic mai mult. Avem acelasi sistem de valori dar ii cer pe aceasta cale sa faca un pic de curatenie ideologica trimitand acest progresism din jurul lui la groapa istoriei, daca va continua pe acest post dupa 11 decembrie.

– Se lanseaza in mod deliberat o idee insidioasa in acest context fragil de securitate. Vorbesc de asocierea lui Trump cu Putin si riscurile aferente de securitate pentru Romania.
Este evident pentru toti ca securitatea Romaniei poate depinde doar de parteneriatul cu NATO si SUA. Asta nu inseamna ca Romania nu are nevoie rapida de o refacere a capacitatilor militare precum Polonia construind un parteneriat obligatoriu cu aceasta pe plaiul Muntilor Carpati (pe modelul agromilitar al Redutei Elvetiene).
De aici si ipoteza falsa ca cine este pro Trump este pro Putin. Trump se bate pentru maretia unei Americi in care 8 ani de guvernare democrata au rasturnat intreg sistemul de valori pe care a fost cladita America de catre parintii fondatori.
Ma refer la familie ca nucleu fondator al societatii din punct de vedere social, cultural, economic si identitar. A fost atacata familia fundament al clasei mijlocii din America de catre guvernarea democrat progresista.
Pe de alta parte este evident pentru toata lumea ca Maica Rusie profita de aceasta situatie dezechilibrand tarile din vecinatatea apropiata pe fondul sensibilitatii ortodoxe.
Este un joc de sah iar eu provin dintr-o familie de mari sahisti, asta inseamna ca trebuie sa fim capabili de o proiectie anticipata ca sa intelegem cine ne sunt prietenii si dusmanii.
Niciodata in istorie aliantele cu Germania, Austria si Rusia nu au fost in favoarea noastra, pierzand de regula teritorii si suveranitate. Daca la aceste tari adaugam si satelitii lor ce inconjoara Romania cu o culoare rosie intelegem mai bine cat de fragila este situatia noastra militara de unde nevoia noastra disperata de alianta cu SUA. Alaturi de o America a lui Trump cu care care va trebui sa negociem cu Rusia echilibrul geostrategic pentru aceasta zona, inclusiv povestea Basarabiei. Va trebui sa platim 2 % din PIB pentru aparare de catre NATO si chiar mai mult pentru o armata proprie, daca vrem pace”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu