Închide

Competiţie de mers pe jos pentru taxi-ul comunitar al Beard Brothers, maşina care transportă gratuit bolnavi şi nevoiaşi

Social by Actual de Cluj - aug. 23, 2017 0 1013

Dacă vedeţi maşina aceasta prin trafic ştiţi că duce un bolnav sau un clujean nevoiaş spre casă, spital, şcoală sau oriunde are nevoie. E un proiect al ONG-ului Beard Brothers, funcționează în regim de voluntariat şi are nevoie de fonduri suplimentare. De azi, poţi să mergi pe jos timp de o lună şi, printr-o taxă de înscriere în competiţie, să susţii primul taxi comunitar gratuit din Cluj Napoca, destinat persoanelor cu venituri mici sau cu probleme de sănătate. Aceasta este propunerea de anul acesta pentru competiţia caritabilă WALKING MONTH, în care concurenții încearcă să umble cât mai mult pe jos – o activitate de zi cu zi care, de această dată, le poate aduce premii, în timp ce banii strânşi merg către sprijinirea taxi-ului Beard Brothers.

WALKING MONTH va avea loc între 11 septembrie și 10 octombrie 2017 și este un mod inedit de a strânge fonduri pentru o cauză bună. Compania organizatoare, Betfair Romania Development, suportă toate costurile programului, astfel încât taxele de înscriere în concurs reprezintă de fapt integral donații către o asociație non profit. Anul acesta, Walking Month susține activitatea Beard Mobilului, primul taxi comunitar gratuit din Cluj Napoca destinat persoanelor cu venituri mici sau cu probleme de sănătate pentru drumurile esențiale către spital sau școală, anunţă organizatorii. Operat de Beard Brothers, acest taxi gratuit oferă acces la servicii medicale și de educație oamenilor care au cea mai mare nevoie de ele.

În prezent, Beard Mobilul funcționează strict în regim de voluntariat, cu aproximativ 150 de curse pe lună, neavând fondurile necesare pentru a asigura o activitate susținută zi de zi. Cu sprijinul participanților la Walking Month, organizatorii și-au propus să asigure costurile de funcționare pentru un an întreg, ceea ce va permite realizarea unui număr triplu de curse în fiecare lună, dar și achiziționarea unui elevator necesar pentru transportul persoanelor cu dizabilități.

Despre Beard Mobil:

Dar din dar. Povestea “Mașinii Bărboase” care îi duce, gratis, pe clujenii cu dizabilități și pe cei nevoiași

Înscrierile în competiție se pot face începând de astăzi pe site-ul www.walkingmonth.ro, sau direct din noua aplicație Walking Month disponibilă în Google Play (pentru telefoane cu Android) și App Store (pentru telefoane cu iOS). Pentru înscriere, cel mai ieftin pachet costă 69 de lei (pachet fără brăţară); mai există opţiunea cu 99 de lei (pachet cu bărţară) sau poţi opta pentru pachetul premium care costă 199 de lei (fitness tracker de nouă generaţie şi un tricou BB).

Participanții la WALKING MONTH vor avea la dispoziție o lună – din 11 septembrie în 10 octombrie – pentru a face cât mai mulți pași, în echipe de câte 4 persoane. La final, cele mai bune echipe vor câștiga premii precum primele abonamente la Electric Castle 2018, echipamente sportive și de relaxare, cafea de la Narcoffee Roasters. Pe de altă parte, ampania îşi propune să contribuie și la decongestionarea traficului rutier într-una dintre cele mai aglomerate perioade de peste an, care include începerea anului școlar și apoi a celui universitar.

În 2015, aproape 600 de persoane au strâns 42.000 de lei pentru secția de Terapie intensivă a Spitalului de urgență pentru copii din Cluj-Napoca. În 2016, numărul de participanți a crescut la 1.440, care au donat 132.126 de lei pentru terapia copiilor cu dizabilități neuro-motorii aflați în grija Grădiniței Speciale Malteze.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu