Închide

Clujul în sărbătoare de Ziua României

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 01, 2016 0 389

La mulți ani, România! La mulți ani, Cluj! 1 Decembrie este Ziua Naţională a României, marcând un eveniment istoric pentru români: unirea Transilvaniei cu România (1918). Clujenii sunt așteaptați să participe mai ales la parada militară care va avea loc în Piața Avram Iancu. Autoritățile locale au pregătit, de asemenea, o serie de concerte, un spectacol folcloric și, desigur, focuri de artificii.

Un moment așteptat este și aprinderea luminițelor pentru sărbătorile de iarnă, în Piața Unirii. Aici se va deschide și Târgul de Crăciun. Despre culori și concept, Primăria clujeană a anunțat că orașul a fost decorat cu peste 2500 de elemente luminoase iar despre culorile preponderente că sunt un amestec de alb cald și alb rece.

Programul cuprinde concerte cu trupele Holograf şi DJ Project

Programul la Cluj, de Ziua Națională a României

Manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie încep la ora 12:00 cu slujba religioasă de la Catedrala Mitropolitană. Armata a pregătit, de la 12.30, o ceremonie de depuneri de coroane și jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu.

La ora 13.15 începe parada militară. Participă peste 300 de militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interene și din cadrul SRI.

La ora 15.00 Spectacol folcloric: Maria Golban Șomlea, Ioana Ștețco, Vlăduţa Lupău, Amalia Chiper, Lucia Potra, Silviu Adrian Popa, Ioan Bocșa și Dumitru Fărcaş, Ansamblul folcloric “Românașul”, Traian Ilea și Valeria Codorean, Ioan Dordoi și Felix Gălan, Ansamblul folcloric „Someșul Napoca”, Florentina și Petru Giurgi Aurel Tămăș

La ora 19.00 – aprinderea iluminatului de sărbători

La ora 19.05 – Concert Holograf Piața, Avram Iancu

La ora 20.00 – Spectacol de artificii, Piața Unirii

La ora 20.15 – Concert DJ Project

Tot de astăzi se deschide și patinoarul amenajat în Piaţa Unirii. Intrarea va fi gratuită între orele 10.00 – 22.00.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu