Închide

Cărți scrise și ilustrate de copii, expuse la librărie

CulturăEducaţie by Actual de Cluj - mart. 01, 2016 0 453

Cărți scrise și ilustrate de copii, dar și desene aferente unor bucăți de text vor fi expuse la librăria Cărturești din Iulius Mall. Vernisajul expoziției are loc joi, 3 martie, de la ora 18:00, în ceainăria librăriei din mall. E vorba de cărți realizate de copii în cadrul unui atelier de ilustrație organizat de Asociația The Beat în colaborare cu „papa maman, je suis Auteur” și coordonat de Anuța Vârsta și Camelia Popa.„Veți găsi expuse 14 cărți scrise și ilustrate de copii cu vârste între 8 si 15 ani, precum și o selecție de desene/ilustrații aferente unor bucăți de text. Toate acestea exprimă căutările și preocupările specifice vârstei lor precum și prima tatonare a unor domenii artistice ca ilustrația de carte, banda desenată și portretul”, spun reprezentanții Cărturești.

Tinerii artiști participanți la expoziție sunt Luisa Păcurar, Horațiu Rădulescu, Daria Dascăl, Selma Axente, Denise Aldea, Tudor Pioară, Carin Bejenaru, Carla Stancu, Doroteea Goron, Ștefan Verzea, Melissa Ciorogar, Julia Ciorogar, Alexandra Cionca, Iarina Curic, Alexandru Bojan, Ștefania Morariu, Simina Griga, Luis Butuza, Bogdana Chiș, Rebeca Irimieș și Oliver Popa.

Atelierele „tata, mama, sunt Autor” s-au desfășurat în premieră la Cluj Napoca în 2015, fiind organizate în cadrul Școlii The Beat de Anuța Vârsta (autoare de cărți pentru copii) și Camelia Popa (graficiană). „Ele s-au adresat copiilor între 7 și 15 ani, care au descoperit universul cărților printr-un proces activ și antrenant – creativitatea lor a fost încurajată, modelată și ghidată spre realizarea unei cărți individuale, astfel încât la final fiecare copil s-a transformat din cititor în autor, schimbându-și radical modul de raportare la carte”, spun organizatorii.Fiecare atelier a durat o oră și jumătate și s-a desfășurat cu cel mult zece participanți, un număr ideal pentru a încuraja colaborarea cu atenția individuală pe care coordonatoarele au acordat-o fiecarui copil.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu