Închide

Două femei și un bărbat au fost condamnați la Cluj pentru furt după ce, printre altele, s-au dat drept angajați ai distribuitorului de gaze și au furat bani din portofele după ce li s-a permis accesul în locuință

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 18, 2023 0 141

Două femei și un bărbat au fost condamnați la Cluj pentru furt după ce, printre altele, s-au dat drept angajați ai distribuitorului de gaze și au furat bani din portofele după ce li s-a permis accesul în locuință.
Una dintre cele două inculpate, aflată în arest preventiv, are antecedente penale și a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, săvârşită de către trei sau mai multe persoane împreună, în formă continuată – au fost probate trei acte materiale, în stare de recidivă postexecutorie. A doua coinculpată a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare pentru aceeași faptă dar, având în vedere că nu are antecedente penale, pedeapsa a fost suspendată; în fine, bărbatul acuzat în cauză, la rândul său recidivist, a fost condamnat la un an de închisoare pentru complicitatela tentativă de furt calificat săvârşită de către trei sau mai multe persoane împreună, în stare de recidivă postcondamnatorie, astfel că pedeapsa e una cu executare.
În rechizitoriu s-a reținut că una dintre inculpate, în 19 iunie 2022, a pătruns într-o locuință fără acordul proprietarei, și profitând de neatenția victimei, aceasta fiind ținută de vorbă de către coinculpată, sub pretextul că are nevoie de apă, a reușit să sustragă suma de 50 lei dintr-o cameră a locuinței. În următoarea zi, în jurul orei 19, a pătruns împreună cu coinculpata sub pretextul că au nevoie de apă pentru a spăla casa scării, fiind femei de serviciu, în locuința unei alte persoane vătămate, și profitând de neatenția acestuia, care se afla în baia locuinței cu cealaltă inculpată, a sustras din două portmonee care se aflau pe masa din bucătărie suma de 600 lei.
După câteva luni, în 30 septembrie anul trecut în jurul orei 14, inculpatul a pătruns în locuința unei a treia persoane vătămate folosindu-se de calitatea fictivă de lucrător la societatea de distribuție a gazelor naturale care urma să efectueze o verificare obligatorie la instalația de gaze, cu scopul de a o distrage pe victimă, pentru a le permite inculpatelor să pătrundă neobservate în locuință și să sustragă bunuri, însă, fiindu-i solicitat de către persoana vătămată să părăsească locuința, acesta a ieșit pe casa scării și le-a informat pe inculpate cu privire la faptul că ar trebui să renunțe la activitatea infracțională.
Cu toate acestea, una dintre inculpate a decis să o abordeze chiar ea persoana vătămată și să o distragă pe aceasta, prin aceea că a convins-o pe victimă să meargă împreună în baia locuinței sale, în timp ce a doua inculpată a  pătruns neobservată după ea în locuință, reușind în cele din urmă să sustragă suma de 400 de lei dintr-o cameră, inculpatul părăsind în acest timp casa scării.
Una dintre inculpate e acuzată și de o altă faptă, prin aceeași metodă – în 28 mai anul trecut în jurul orei 16 sub pretextul că este femeie de serviciu, i-a solicitat unui proprietar apă pentru a efectua curățenie pe casa scării, după care, în timp ce victima se afla în baia locuinței, a pătruns fără acordul acesteia în imobil și a reușit să sustragă din portmoneul aflat într-o haină pe cuier suma de 270 lei.
Cele patru persoane vătămate au renunțat la pretențiile civile după ce și-au recuperat prejudiciile. Decizia de condamnare a fost luată de Tribunalul Cluj în urmă cu câteva zile și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.
Foto știridecluj.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare