Închide

Încep lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din Cluj-Napoca, pe zeci de milioane de euro, contractul a fost semnat azi

Administrație by Actual de Cluj - nov. 29, 2022 0 246

Încep lucrările de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din Cluj-Napoca, pe zeci de milioane de euro, contractul a fost semnat azi.

Consiliul Județean a anunțat azi că a fost semnat contractul de lucrări privind reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din Cluj-Napoca, pentru peste 124 milioane de lei, adică aproape 25 de milioane de euro, parte a proiectului de sute de milioane de euro de reabilitare și extindere a rețelelor de apă din județ, derulat de Compania de Apă ”Someș”.

Contractul semnat azi vizează modernizarea infrastructurii de apă-canal pe aproximativ o sută de străzi și tronsoane de străzi din Cluj-Napoca, după un contract început în primăvară pentru extinderea rețelelor pe alte 36 de artere. O mare parte a acestor conducte vor fi reabilitate prin tehnologii de ultimă generație, fără săpături.

Cu o durată de execuție de până la un an și trei luni, contractul prevede înlocuirea actualelor rețele de alimentare cu apă cu conducte din fontă ductilă și polietilenă de înaltă densitate (PEID). Lucrările se vor derula pe 32 de străzi și tronsoane, acoperind 20 de kilometri Totodată, vor fi reabilitați, inclusiv pe interior, 7,5 km de conducte de transport al apei, de pe șapte străzi. Antreprenorul lucrărilor s-a obligat și să reabiliteze și să înlocuiască 23,5 kilometri de conducte de canalizare și de racord, de pe 68 de străzi și tronsoane de străzi.

Cele două contracte au o valoare de peste 40 de milioane de euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare