Închide

U-BT intră în istorie. Clujenii au reușit revenirea anului în baschet și s-au calificat în optimile Ligii Campionilor

SportTop News by Actual de Cluj - dec. 23, 2021 0 802

U-BT Cluj s-a calificat în optimile Champions League la baschet la prima participare în competiție. Echipa din România trebuia să câștige în Turcia confruntarea cu  Darussafaka pentru a obține calificarea și a făcut-o într-o manieră uluitoare. Condusă și la 19 puncte, U-BT a revenit formidabil și s-a impus cu 103-101. 

U-BT Cluj-Napoca a câștigat grupa G din Champions League, cu 5 victorii și un singur eșec.

Primele două sferturi ale disputei cu Darussafaka au fost echilibrate, clujenii intrând la cabine cu un avans de două puncte. A urmat o scădere dramatică, iar cu 7 minute rămase de jucat, echipa clujeană părea ieșită din cărți. Reprezentanta Turciei conducea cu 19 puncte, scor 88-69. Campioana României a reușit, însă, imposibilul. Cu Karel Guzman, Hogue și Brown în mare formă, Universitatea a revenit și a câștigat când nimeni nu mai credea.

A fost 103-101 pentru Universitatea, care se califică la prima participare în Liga Campionilor în optimile competiției.

Karel Guzman a fost omul meciului cu  26 de puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive. Prestații excelente au avut și americanii Brown și Hogue, ambii autori a câte 19 puncte.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

„A fost un meci incredibil din punctul de vedere al spectatorilor. Vreau să îmi felicit jucătorii. Au arătat caracter și au pus mult suflet. Nu poți să întorci un meci fără aceste două calități existente în vestiarul nostru. Jucătorii au arătat că au mentalitate de învingători. Ne-am readus aminte sistemul nostru, am discutat pe larg la un time-out și ne-am hotărât să fim mai buni în apărare. Am luat fiecare posesie pe rând și am câștigat. Sunt extrem de bucuros de rezultatul confruntării. Ne-am calificat în următoarea fază a Champions League și suntem încântați.”

Dustin Hogue, jucător U-Banca Transilvania

„A fost un meci foarte intens, dar trăim pentru astfel de momente. Ei au jucat exceptional în repriza a doua. Au evoluat foarte bine sub coș. Noi am găsit forța să întoarcem partida și am arătat ce caracter avem. Apărarea ne-a readus în meci, deși turcii au înscris peste 100 de puncte. Ne-am apărat așa cum știm cel mai bine. „

foto: Foto: championsleague.basketball

Nici un comentariu

Scrie un comentariu