Închide

S-au depus ofertele pentru segmentul din A3, Câmpia Turzii – Chețani. Drulă: Singurul segment care lipsește pentru a circula neîntrerupt de la Cluj Napoca la Tg. Mureș

ActualitateAdministrație by Cosmina Fernoaga - sept. 30, 2021 0 1140

Fostul ministrul al Transporturilor, Cătălin Drulă anunță că s-au despus ofertele în procedura de atribuire a lucrărilor pe segmenetul din Autostrada Transilvania (A3), Câmpia Turzii – Chețeni

„Acest segmentul este singurul care lipsește ca să circulăm neîntrerupt pe autostradă între Tg. Mureș și Cluj Napoca/Alba Iulia/Sibiu/Deva”, transmis Drulă.

Fostul ministru a relatat că la începutul anului a găsit acest sector de drum rapid, complet blocat, cu 1% avans în ultimele 5 luni, aflat la un stadiu de sub 40% după 4 ani de lucrări, în condițiile unui termen contractul de 16 luni.

„Constructorul era în insolvență, iar subcontractorii și furnizorii erau neplătiți de luni de zile. Am spus atunci că nu mai pot tolera această situație și am susținut 100% decizia Companiei de Drumuri de a rezilia contractul și de a relicita finalizarea lucrărilor pe baze mult mai solide, cu un nou constructor profesionist, care să termine proiectul la timp”, a relatat Cătălin Drulă.

Lucrările au fost relicitate în iulie, iar astăzi au fost depuse noi oferte.

„Voi monitoriza îndeaproape și acest proiect deosebit de important de pe rețeaua principală de transport, astfel încât să avem un câștigător desemnat până la finalul anului”, afirmă Drulă, precizând că până în anul 2022, cei 15,6 km de autostradă  trebuie să fie finalizați.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.