Închide

Un drum de pământ va deveni cea mai importantă legătură rutieră între Moldova și Ardeal, scurtând traseul spre Cluj cu cel puțin o oră

ActualitateAdministrațieSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - aug. 12, 2021 0 1261

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a anunțat că drumul județean DJ 127AA Bicazul Ardelean – Tulgheș – Harghita – care se află în modernizare – va scurta legătura cu Clujul, cu aproximativ o oră.  În prezent, acest drum are o lăţime de cel mult trei metri, urmând să devină una dintre cele mai importante căi de legătură între Moldova şi Ardeal.

Arsene a relatat că a fost pe șanteir să verifice cum evoluează lucrările, începute de anul trecu.

„Sunt foarte mulţumit de evoluţia proiectului. Până acum, pe primul sector ce se întinde pe aproximativ trei kilometri, s-au executat şase poduri, cu o lungime totală de 60 de metri liniari, şi urmează a se executa 18 podeţe cu diferite lungimi şi ziduri de sprijin. Pentru că s-a terminat consolidarea, de săptămâna viitoare va începe turnarea covorului asfaltic. Proiectul pe DJ 127A vizează modernizarea a 6 kilometri de drum, pe care niciodată nu a fost turnat asfalt. Până la a-l reabilita, acest traseu, care pe alocuri era la nivel de potecă, avea o lăţime maximă de trei metri. După reabilitare, va ajunge la 8 metri, cu tot cu şanţuri şi terasamente. Va fi un drum de care se vor bucura toţi participanţii la traficul din zonă, turiştii care vor alege să ne viziteze Valea Muntelui, iar eu, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, voi fi extrem de bucuros că instituţia pe care o reprezint a mai implementat un proiect de succes, care duce la creşterea nivelului de trai în judeţ”, a transmis Ionel Arsene, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, în paralel cu acest proiect, în zona montană nemţeană se realizează de către Consiliul Judeţean lucrări de modernizare pe DJ 209B, cunoscut ca „Drumul Talienilor”, care face legătura între judeţele Neamţ şi Suceava.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu