Închide

Boc: anul viitor TIFF s-ar putea extinde și la Chișinău, ”și acolo peste Prut sunt românii noștri”

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 29, 2021 0 136

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, spune că a vorbit cu directorul festivalului de film Transilvania Tudor Giurgiu ca la ediția de anul viitor a festivalului să facă proiecții și la Chișinău, ”ca un element de arc peste timp”, pentru că ”și acolo peste Prut sunt românii noștri”.

”Am fost la TIFF; directorul festivalului Tudor Giurgiu a fost de acord să caute o soluție ca anul viitor când va avea loc deschiderea TIFF – anul acesta deschiderea festivalului s-a desfășurat în 20 de locații din Cluj și România concomitent – să deschidem și la Chișinău, ca un element de arc peste timp”, a spus Boc astăzi la marcarea Zilei Imnului Național, în Parcul central al orașului.

În acest an, la aniversarea a 20 de ediții de TIFF, filmul proiectat în deschiderea festivalului, în centrul orașului Cluj-Napoca, a fost difuzat în mai multe orașe din Transilvania, și la Iași. Pentru prima dată în istoria TIFF, filmul de deschidere a putut fi urmărit, în paralel, în 19 localități din zona Ardealului, dar și la Iași – la biserica fortificată din Criț, în parcul Poligon din Florești, în amfiteatrul din Cetatea Oradea, în parcul din Salonta și în cinematografe.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare