Închide

Saci întregi cu medicamente expirate găsiți în lacul care alimentează Clujul cu apă potabilă, s-a deschis dosar penal

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 24, 2021 0 655

Saci întregi cu medicamente expirate – aceasta s-a găsit pe lacul Tarnița, care reprezintă sursa de alimentare cu apă potabilă a Clujului.

S-a întâmplat ieri, când polițiștii din Florești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în zona lacului Tarnița, au fost aruncate diverse tipuri de medicamente. ”Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că în două locuri diferite a versantului situat între luciul Lacului Tarniţa şi DJ107P au fost aruncate trei tipuri de medicamente expirate”, au arătat aceștia. La faţa locului s-au deplasat şi lucrători din cadrul Gărzii de Mediu, Apele Române, Compania de Apă, Laboratorul de Calitatea Apei Someş-Tisa și Poliţia Locală Gilău.

Direcţia de Sănătate Publică a precizat a fost oprită captarea apei potabile din lacul Tarniţa, alimentarea cu apă făcându-se în continuare din lacul Someşu-Cald. ”Până la lăsarea întunericului s-a procedat la colectarea a nouă saci de polietilenă cu medicamente, verificările fiind continuate şi în cursul zilei”, mai spun anchetatorii. Aceștia au deschis dosar penal pentru infracțiunea de infectare a apei.

Surse au precizat pentru actualdecluj.ro că e vorba de Captopril, Prenatal și Amlo-Den. Autorii infracțiunii nu fuseseră depistați până la ora publicării acestei știri.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu