Închide

O companie de IT din Cluj le oferă proprietarilor de locuri de parcare private ocazia să obțină zeci de euro pe lună închiriindu-le. În România jumătate din spații sunt rezervate, dar neocupate

Economie by Actual de Cluj - feb. 03, 2021 0 432

O companie de tehnologia informației din Cluj le oferă proprietarilor de locuri de parcare ocazia să obțină până la o sută de euro pe lună închiriindu-și locurile private de parcare atunci când acestea sunt libere. E o premieră în România, anunță fondatorii aplicației.

O firmă care a dezvoltat o aplicație de eficientizare a locurilor de parcare, în special a celor publice închiriate, în condițiile în care în Cluj-Napoca lipsa acestora este acută, anunță că a deschis o ”opțiune exclusivă” în aplicație destinată locuitorilor din ansamblurile private și rezidențiale prin care proprietarii locurilor de parcare vor putea să își distribuie contracost spațiul către alți șoferi. ”Singura condiție este ca locul de parcare distribuit să fie proprietate privată și să nu se afle pe domeniul public. Ulterior, fiecare proprietar își poate stabili numărul de ore sau zile pentru care locul său este disponibil. Mai mult, aceștia pot seta propriile tarife pe care vor să le aplice”, anunță fondatorii aplicației, care spun că la un calcul simplu proprietarul unui astfel de loc de parcare privat ar putea să câștige până la o sută de euro pe lună, prin distribuirea spațiului de parcare. ”Opțiunea este folositoare pentru toți șoferii din România, dar mai ales pentru cei din Capitală, acolo unde criza locurilor de parcare este uriașă, unde cinci conducători auto se bat pe un loc de staționare, potrivit unui studiu al Consiliului Concurenței”, mai arată aceștia. Între timp, 40% din timp, adică aproape jumătate, un loc de parcare rezidential române rezervat, dar neocupat. Pe teritoriul României aproximativ 50% dintre locurile de parcare reprezintă parcări rezidentiale. ”Majoritatea locurilor private de parcare stau goale pe timpul zilei, proprietarii fiind plecați la serviciu sau cu treburi în oraș. Dar acestea pot genera un profit substanțial. Iar procedura este simplă, totul se face de pe telefonul mobil, prin intermediul aplicației noastre. Încercăm astfel să încurajăm parksharing-ul, deja celebru în toată Europa, dar încercăm să oferim cât mai multe opțiuni de parcare șoferilor din comunitate”, spune unul dintre fondatori, Mihai Lodoabă.

Până acum aplicația dezvoltată la Cluj e folosită de zece mii de șoferi din principalele orașe ale României.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu