Închide

Pachetul de lucrări principale pentru Spitalul Regional de Urgență din Cluj, scos la licitație

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 13, 2024 0 360

Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate a scos la licitație pachetul 2 de lucrări pentru Spitalul Regional de Urgență din Cluj. Prima lopată pentru pregătirea amplasamentului pentru construcția propiu-zisă s-a pus anul acesta, în 18 mai, constructor fiind Ubitech Construcții, iar termenul de contract e de 8 luni.

Noua licitația vizează construcția clădirii principale a Spitaluli Regional de Urgență și este estimată la peste 2 miliarde de lei și 40 de luni (3 ani și 4 luni). Termenul fixat pentru depunerea ofertelor este 2 septembrie.

Obiectul contractului constă în execuția lucrărilor de construcții (pachet 2) pentru realizarea obiectivului de investiții „SPITAL REGIONAL DE URGENȚĂ CLUJ”, respectiv : Obiectivul propus, cu funcțiunea spital regional de urgenta este compus din două (2) corpuri principale: (i) corp spital, și (ii) anexa spații tehnice, la care se adaugă: amenajări exterioare (peisagistica, drumuri și platforme, rețele exterioare); heliport; parc fotovoltaic; branșamente). Corpul spitalului este o clădire S+P+5E+E6 parțial. Etajul 6 este un nivel tehnic, unde sunt localizate spații tehnice, heliportul și circulații pentru deservirea echipamentelor amplasate pe acoperiș.

 

Licitația Pachet 2 pentru Spitalul de urgență din Cluj a fost lansată în 11 iunie și vizează „Contractul de lucrări principale cuprinzând: – Cladirea principala (structura, scari, izolatii, fatade si invelitoare, copertine, ferestre, usi exterioare si interioare, lifturi, amenajari, finisaje si usi interioare, instalatii si obiecte sanitare, instalatii pluviale, instalatii si echipamente HVAC, instalatii si echipamente electrice, iluminat interior si arhitectural, instalatii de detectie / alarmare incedii; instalatii si echipamente de stingere a incendiilor; instalatii de desfumare, BMS, instaltii curenti slabi, iluminat de iguranta, instalatii gaze medicale; infrastructura / cablaje structurate pentru sistemele IT; statii de transformare, generatorare de rezerva); – Procurare si instalare echipamente medicale grele; procurare si instalare echipamente in zonele speciale (spalatorie – sterilizare, bucatarie, prosectura); – Heliport; – Cladiri anexe tehnice (fundatii, structura, izolatii, fatade si invelitoare; ferestre si usi exterioare, amenajari, finisaje si usi interioare, instalatii proprii (sanitare, pluviale, electrice, incalzire / ventilatie), echipamente electrice, statii de pompare, bazine si rezervoare, generatoare, echipamente de tratare a apei si a apei uzate, centrala termica, statii gaze medicale); – Parc fotovoltaic; – Amenajari exterioare (imprejmuire permanenta, drumuri, platforme, peisagistica, irigatii, iluminat exterior); – Proiectare, autorizare și execuție bransamente la retelele de utilitati in zona (alimentare cu apă; canalizare; alimentare cu gaze naturale; alimentare cu energie electrică; racord telecomunicații); – Racordarea la trama stradala in zona (DN1 / E 60). Modificările vor fi realizate ulterior semnării contractului, în conformitate cu prevederile contractuale, numai în condițiile în care acestea nu reprezintă modificări substanțiale în sensul prevederilor art. 221 alin. (7) din Legea nr. 98/2016, cu modificările și completările ulterioare”.

Pachetul doi cuprinde lucrări estimate la peste 2 miliarde lei. Criteriul de adjudecare vizează cea mai acantajoasă ofertă din punct de vedere economic.

(sursă SEAP – LICITAȚIE)

Ofertele se depun în 2 septembrie.

Deja, șantierul Spitalului Regional de Urggență din Cluj a început cu un prim pachet de lucrări. Amplasamentul a fost predat în 18 aprilie de Primărie Florești iar prima lopată pe șantier s-a pus în 18 mai.

Ubitech Construcții a fost desemnat câștigător al licitației de peste 52,2 milioane lei fără TVA pentru primele lucrări la Spitalul Regional de Urgență Cluj care va fi construit în Florești.Contractul de lucrări din această etapă a Spitalului Regional de Urgență cuprinde organizarea de șantier, lucrări pregătitoare și împrejmuire; excavare grosieră de aproximativ 180.000 mc; lucrări de protejare a săpăturii, inclusiv pereți mulați; lucrări de fundații speciale, dar și lucrări de deviere a utilităților. Termenul de contract e de opt luni de zile.

vezi și:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pe șantierul Spitalului Regional de Urgență din Cluj: “Peste 4 ani, să ne vedem la inaugurarea acestui spital”

Spitalul Regional de Urgență din Cluj este compus din două corpuri principale: corp spital, și  anexa spații tehnice, la care se adaugă: amenajări exterioare (peisagistica, drumuri și platforme, rețele exterioare); heliport; parc fotovoltaica; branșamente). Corpul spitalului este o clădire S+P+5E+E6 parțial. Etajul 6 este un nivel tehnic, unde sunt localizate spații tehnice, heliportul și circulații pentru deservirea echipamentelor amplasate pe acoperiș.

Spitalul presupune o investiție de aproape 700 de milioane de euro pentru 849 de paturi, la cât a fost capacitat obiectivul. Potrivit proiectului, spitalul va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de peste 14 hectare.

Costurile pentru realizarea Spitalului de Urgență din Cluj s-au majorat  cu aproape 1 miliard de lei, de la 2,6 miliarde de lei în 2019, la 3,4 miliarde de lei (700 de milioane de euro) în 2023.

foto: simulari Spital Regional de Urgenta, sursă spitalregionaldeurgenta.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu