Închide

Fostul șef al CJ Cluj ​Horea Uioreanu, condamnat la peste șase ani de închisoare, primește 5.000 de euro daune pentru condițiile grele din arest

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 11, 2019 0 117

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj Horea Uioreanu, care ispășeste o pedeapsă de peste 6 ani pentru corupție, trebuie să primească 5.000 de euro daune morale din partea Statului Român și a unor instituții ale MAI, pentru încălcarea unor dispoziții ale CEDO, informează Mediafax, citat de hotnews.ro. Decizia nu e definitivă.

Potrivit unei decizii emise miercuri de Judecătoria Cluj-Napoca, care a fost postată pe site-ul instituției, în cazul lui Horea Uioreanu au fost încălcate dispozițiile articolelor 3 și 8 CEDO.

„Obligă pârâţii Statul Român, Ministerul de Interne, IGPR şi IPJ Cluj, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 2.700 euro (echivalentul în lei la data plăţii), reprezentând contravaloarea prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 3 CEDO. Obligă aceeași pârâţi, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 1.800 euro (echivalentul în lei la data plăţii), reprezentând contravaloarea prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 8 CEDO. Obligă pârâţii Statul Român, MAI, IGPR şi Direcția Generală de Poliție București, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 300 euro (echivalentul în lei la data plăţii), reprezentând contravaloarea prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 3 CEDO. Obligă aceeași pârâţi, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 200 euro (echivalentul în lei la data plăţii), reprezentând contravaloarea prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 8 CEDO. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în documentul citat.

De asemenea, prin decizia instanței, pârâţii sunt obligați, în solidar, la plata către Horea Uioreanu a cheltuielilor de judecată în cuantum de 10.213,13 lei, reprezentând taxă de timbru şi onorariu avocaţial.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare