Închide

5 reținuți cu propunere de arestare în dosar cu percheziții la Cluj și prejudiciu de 2 milioane euro

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 23, 2018 0 334

Un număr de cinci persoane au fost reținute după audierile în amplul dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de două milioane de euro care s-a lăsat cu nu mai puțin de o sută de percheziții în mai multe județe, inclusiv Cluj.

Anchetatorii au reținut cinci persoane și au ridicat un pistol cu gaz și 16.000 de lei după cele 100 de percheziții în  București și 16 județe inclusiv Cluj-Napoca, într-un dosar penal de evaziune fiscală instrumentat de polițiștii din Arad, cu prejudiciul de 2 milioane de euro. În urma percheziţiilor, din sediul unei firme din Arad şi dintr-un imobil din Deva, au fost ridicaţi 16.000 de lei, un pistol cu gaz de calibrul 9 mm şi 27 de cartuşe.

Polițiștii dau acum detalii despre dosarul de evaziune fiscală, în care arată că din 2010 până anul trecut administratorii a două firme din Arad ar fi înregistrat în evidenţele contabile mai multe facturi fiscale fictive, emise de administratori, doi bărbaţi, de 34 şi 42 de ani şi de un contabil, o femeie de 45 de ani, către mai multe societăţi comerciale cu sediile în Hunedoara, Timiş, Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Iaşi, Galaţi, Olt, Argeş, Cluj, Ilfov, Tulcea, Dolj, Sălaj şi Caraş – Severin şi în Bucureşti.

Au fost aduse la audieri 27 de persoane, iar cei trei de mai sus și alți doi bărbați, administratorii unei firme din Strehaia, au fost reținuți pentru 24 de ore. Astăzi aceștia urmau să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă pentru evaziune fiscală.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu