Închide

Parteneriat pentru construcția Spitalului Regional de Urgență

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 23, 2018 1 498

Consiliul Județean Cluj s-a întrunit astăzi pentru a adopta o Hotărâre de asociere cu Ministerul Sănătății, în vederea demarării proiectului Spitalului Regional de Urgență. Reamintim că acest obiectiv e prevăzut a se construi pe un teren din comuna Florești, în baza unui program guvernamental, cu cofinanțare de la UE.

În baza protocolului de asociere, Consiliul Județean s-a angajat să actualizeze Planul Urbanistic Zonal ce vizează amplasamentul de 1,4 hectare de teren, din perimetrul Unității Militare din comuna Florești. De asemenea, Consiliul Județean a desemnat mai multe persoane din cadrul instituției care vor lucra în mod direct cu reprezentanții Ministerului Sănătății, în vederea implementării acestui proiect.

Reamintim că premierul Viorica Dăncilă a afirmat recent că terenul alocat de Consiliul Județean Cluj ar fi insuficient pentru proiectul Spitalului Regional de Urgență. În replică, liderul administrației județene, Alin Tișe, a subliniat că a fost vorba despre o neînțelegere, pentru că Ministerul Sănătății ar fi modificat modulul proiectului Spitalului Regional, și că în realitate se impune doar o actualizare a Planului Urbanistic Zonal, lucru pe care administrația județeană clujeană și l-a asumat de altfel.  Tot Consiliul Județean ar urma să elaboreze, pe baza datelor tehnice furnizate de Ministerul Sănătății, documentațiile tehnico-economice necesare realizării infrastructurii edilitare implicate în proiect. Sunt prevăzăute rețele, branșamente, racorduri, drumuri de acces etc, lucrări care ar urma să fie finanțate din bugetul Ministerului Sănătății.

Administrația județeană s-a angajat să curețe și să elibereze terenul, pentru ca Ministerul să poată angaja lucrările de construcție a spitalului.

Proiectul demarat de Guvern prin Ministerul Sănătății prevede construcția a trei astfel de spitale regionale, în Cluj, Iași și Craiova. Prima administrație care a predat terenul Ministerului Sănătății pentru acest proiect a fost cea din Cluj. Terenul alocat pentru acest proiect se află în comuna Florești, Str. Avram Iancu, nr. 370-374.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare