Închide

Eveniment la Facultatea de Psihologie: activităţi cu animale de terapie, exerciţii pentru copii, informaţii despre adopţii şi animale de companie

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 20, 2018 0 718

Iubitorii de animale au ofertă de zi cu informaţii la început de martie: se anunţă exerciții pentru copii, activități de interacționare cu animale de terapie, standuri de informare cu privire la adopțiile și deținerea responsabilă a animalelor de companie. Acestea au loc în 1 martie, la cea de-a 15-a ediţie a Zilei Interacţiunii Om-Animal (ZIOA), eveniment organizat de UBB în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Evenimentul va avea loc între orele 9.00 şi 14.00, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (Str. Sindicatelor nr. 7, Cluj-Napoca) și va cuprinde cursuri de psihologie animală, prelegeri interactive, exerciții pentru copii, activități de interacționare cu animale de terapie, standuri de consiliere comportamentală, standuri de informare cu privire la adopțiile și deținerea responsabilă a animalelor de companie, standuri cu obiecte de artă.

Ziua Interacţiunii Om-Animal este un eveniment al consorțiului UBB-USAMV, instituții reprezentate de Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, respectiv Facultatea de Medicină Veterinară Cluj-Napoca. „Evenimentul are ca scop promovarea cunoștintelor și a atitudinilor optime față de animale, a efectelor terapeutice ale interacțiunii om-animal și a deținerii responsabile a animalelor de companie”, spun organizatorii.  ZIOA aduce împreună participanți din domeniile protecției animalelor, promovării adopțiilor, activităților și terapiei asistate de animale, ghidajului persoanelor nevăzătoare, precum și experți în managementul riscului zoonotic și prevenția abandonului.

Evenimentul are două ediții anuale, ediția de primăvară – găzduită de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – marcând începutul cursului semestrial de Psihologie Animală, respectiv ediţia de toamnă, organizată la Facultatea de Medicină Veterinară pentru a marca Ziua Internaţională a Copiilor (1 iunie).  ZIOA se organizează pe bază de voluntariat de către studenți și cadre didactice ale UBB și USAMV, participanți cu standuri informaționale, obiecte de artă și artizanat pentru donații, activități cu animale și oameni, ateliere de lucru etc. Intrarea este liberă.
La Ziua Interacțiunii Om-Animal 2018 vor participa: Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Pet Joy Sports, Angel Dog Satu-Mare, Descoperă Natura, Mâț Tomi & Co, Paracord for Pets, iCare, Animagus, Fundația Vierpfoten București, Asociația Autism Transilvania, Școli Speciale, Arca lui Noe, Nuca, Transylvania Animal Care, Asociația Autism Prietenie Terapie și alți colaboratori.

 

Sursa foto: Ziua Interacţiunii Om-Animal, Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu