Închide

Fond de investiții dă zeci de mii de euro startup-urilor din IT pentru 6% din companie, face sesiune de Q&A pentru clujeni

EconomieTop News by Actual de Cluj - feb. 20, 2018 0 402

Programul de accelerare a investițiilor în IT din București și Cluj lansat la începutul acestui an se deschide publicului peste câteva zile, cu un eveniment gratuit.

Echipa programului Techcelerator și partenerii fondului de investiții GapMinder vin la Cluj Hub în 26 februarie, seara la ora 18, ca să răspundă întrebărilor clujenilor despre program și investițiile oferite. La eveniment va mai fi prezent și Bogdan Herea, CEO PitechPlus care va vorbi despre potențialul de generare al produselor al companiilor locale de IT. Înregistrarea e necesară la un link, acesta. Până la ora publicării acestei știri aproape 70 de persoane erau deja înscrise.

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Are sedii în București și Cluj-Napoca, două centre importante ale inovației românești, și este primul accelerator din țară care alocă bani pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de preaccelerare. Susținerea financiară este acordată prin intermediul parteneriatului exclusiv cu GapMinder, fondul de investiții de capital de risc recent lansat în România.

La începutul programului, 15-20 startup-uri aflate în stadiul de preaccelerare – adică au o idee, dovada că funcționează sau un produs minim viabil – vor primi câte 25.000€ pentru o participație de 6% din companie. Ulterior, în timpul programului, startup-urile cu cele mai mari șanse de succes, vor avea posibilitatea să acceseze o a doua rundă de investiție, de până la 75.000 euro, convertibilă în acțiuni în startup-ul respectiv. Sunt invitate să aplice companiile tinere inovatoare, care apreciază că au potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere, precum ICT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, FinTech și altele. Programul se derulează pe o perioadă de 10 săptămâni, atât în București cât și în Cluj-Napoca, cu sprijinul a peste 60 de mentori români și străini. Prima rundă a programului va începe pe 31 martie.

Citește și:

Fond de investiții de 26 de milioane de euro pentru start-up-uri din tehnologie, intră în România. Clujul e pe listă alături de București

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare