Închide

„U” Cluj își caută locație pentru baza sportivă visată de Sabău. Se așteaptă și sponsori pentru anul viitor: „Sper ca oamenii de afaceri să fie și mai deschiși, în liga a doua sunt cu totul alte cheltuieli, avem nevoie de buget”

SportTop News by Catalin Suciu - feb. 19, 2018 1 1255

Ioan Ovidiu Sabău spune că Universitatea nu va mai transfera pe nimeni în acest sezon, lovidindu-se de refuzul mai multor jucători, dar crede că lotul este „foarte puternic”. El trage un semnal de alarmă în privința viitorului apropiat, când U Cluj va urca un eșalon.

„Bugetul nostru e ok pentru acest eșalon, la anul va trebui să găsim și alte surse de finanțare, sper ca oamenii de afaceri din Cluj să fie și mai deschiși. E un alt nivel, cheltuielile sunt altele. Cel mai important este să ne respectăm obligațiile către fotbaliști, salariile, asta e primordial, iar acum putem face acest lucru. Din liga secundă se schimbă lucrurile și e nevoie de alte sume pentru că obiectivul echipei, după cum știe toată lumea,este promovarea succesivă în prima ligă. Nu mergem în liga a doua să facem figurație, vrem să promovăm”, a declarat Sabău pentru actualdecluj.ro.

De la venirea sa la Universitatea, managerul Universității își dorea foarte mult construirea unei baze sportive care să rămână clubului peste ani. S-a vorbit inițial de un teren din Sălicea, dar Sabău spune că există acum și alte variante:

„Nu am renunțat la baza sportivă, e una dintre prioritățile noastre, fără doar și poate. Nu e exclusă varianta Sălicea, dar am analizat și alte posibilități, am văzut și alte terenuri. E foarte importantă baza,una care va rămâne clubului, nu altcuiva. Am văzut câteva terenuri, dar nu în oraș, în afara Clujului”, spune el.

În privința lotului, managerul Universității anunță finalul perdioadei de transferuri.

„Avem un lot foarte bun, au mai fost ceva discuții, dar nue ne-am înțeles cu anumiți jucători pentru că e foarte greu să-i aduci la liga a III-a. Vorbim de jucători de valoare, care să facă diferența, așa cum sunt Goga sau Florescu, nu de orice jucători. U Cluj contează, se autopropun foarte mulți jucători, e un club important într-un oraș imporant, e normal ca lumea să-și dorească să vină. Dar ce aducem, aducem ca plus-valoare. Eu îmi doream să avem jucători pentru liga a II-a anul viitor, dar care să joace măcar 3 luni acum, în liga a III-a. Nu s-a putut acum”, a mai spus Sabău.

Victorie la Timișoara

„U” a jucat în weeken un amical cu ASU Poli, la Timișoara, într-o atmsoferă de zile mari, cele două formații fiind susținute de galerii într-un cor de cântece și scandări. Universitatea a câștigat cu 1-0, după reușita semnată de Gabi Giurgiu, din penalty.

“Ambele echipe au jucat bine și cred că Liga 1 duce dorul lui Poli și “U”. Dacă la un “amical” a fost o asemenea atmosferă, vă dați seama ce ar fi în campionat. Ar fi păcat ca aceste cluburi să nu ajungă din nou sus și să joace în fața unor stadioane pline”, a precizat Adrian Falub după meci.

El a aliniat următorul “11”:

Dinu – Takacs, Abrudan, Cordoș, Manu – Giurgiu, Greu, Goga – Ursu, Hațiegan, Ene. Au mai evoluat: Onicaș, Telcean, Chiș.

 

 

Un comentariu

  1. ma prostalailor,este teren destul la Pata Rat.
    Il primiti pe gratis si aveti si angajati pe tiganii de acolo.
    Va tunde iarba cu foarfeca de unghii si va face si masaj cu namol.

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare