Închide

Un pianist școlit la Cluj concertează la Viena

Cultură by Actual de Cluj - feb. 15, 2018 2 814

Un pianist școlit la Cluj concertează la Viena.

E vorba de Cadmiel Boțac, un pianist de 21 de ani din Sighetu Marmației mutat la Cluj la 14 ani, ca să învețe la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, și care concertează în 21 februarie la Institutul Cultural Român din Viena; repertoriul concertului cuprinde lucrări de George Enescu, Ludwig van Beethoven și Frédéric Chopin.
Cadmiel Boțac a început studiul pianului în orașul natal, Sighetu Marmaţiei, la vârsta de 4 ani, sub îndrumarea profesoarei Monica Chifor. La 14 ani s-a mutat la Cluj-Napoca pentru a putea lucra cu renumitul pianist și pedagog Daniel Goiţi, profesor la Academia de Muzică „Gheorghe Dimav“, în clasa căruia se află și în prezent.

Boțac a susţinut concerte cu Orchestra Naţională din Kazahstan și Filarmonica din Irkutsk, în cadrul festivalului „Stars on Baikal“, iar în țară cu Orchestrele Radio – Bucureşti și cu orchestrele filarmonicilor din Cluj-Napoca, Iaşi, Bacău, Satu-Mare. De asemenea, a avut recitaluri la Ateneul Român și în SUA, Luxemburg, Croația, Italia, Franţa și Rusia.

2 comentarii

Scrie un comentariu

Articole similare