Închide

Peste 120 cazuri noi de rujeolă în numai o săptămână. Ministrul Sănătăţii: „Devine imperios necesar să se discute despre legea vaccinării”

SănătateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - feb. 10, 2018 0 1125

Peste 120 de cazuri noi de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână, jumătate în judeţele Vaslui, Bacău şi Suceava, informează Hotnews.ro. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 10.749, peste 10.200 de cazuri fiind la persoane nevaccinate deloc, transmite news.ro.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri seara, la Romania TV, că devine imperios necesar să se discute despre legea vaccinării. „Dar nu este vorba de obligaţia părintelui de a-l vaccina pe copil, sau, mă rog, vine autoritatea, îl ia de mana, îl duce şi îl vaccinează. Nici vorbă. Este despre obligativitatea părintelui de a-şi asuma acest lucru, adică de o declaraţie pe proprie răspundere că nu doreşte să îl vaccineze, de obligativitatea părintelui de a participa la cursuri de informare, despre asta vorbim în obligativitate. Eu sunt pentru asumare, părintele să îşi asume, îl oblig să îşi asume. Plăteşte amenda dacă nu participa la cursuri de informare”, a explicat Sorina Pintea, potrivit Agerpres.
Citeşte mai multe AICI
Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţă că în ultima saptamana s-au înregistrat 126 de cazuri noi, jumatate dintre acestea fiind confirmate iî judetele Vaslui, Bacau si Suceava. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeola în România de la debutul epidemiei este de 10.749, dintre care 38 de decese. Nouă decese s-au înregistrat în judeţul Timiş unde sunt, de altfel, şi cele mai multe cazuri confirmate. S-au mai înregistrat şapte decese în Dolj, şase în Arad, trei în Caraş-Severin, două în Neamţ şi câte unul în Suceava, Bihor, Braşov, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti.
Ştirea integrală AICI
Sursă foto: Agerpres

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare