Închide

Liviu Dragnea anunță că Parlamentul va modifica „foarte repede” articolele din legile justiției declarate neconstituționale

PoliticaSinteză știri naționale by Catalin Suciu - feb. 05, 2018 0 1303

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că articolele din legile justiţiei declarate neconstituţionale de CCR vor fi modificate în Parlament.

”Legile justiţiei au fost adoptate de Parlament. CCR s-a pronunţat pe două legi, articolele declarate neconstituţionale vor fi modificate. Deci, deciziile CCR vor transpuse în legislaţie foarte repede. Celelalte articole au fost declarate constituţionale, ceea ce este foarte important. Foarte important pentru statul român este ca legislaţia românească să creeze condiţiile şi speranţele că judecătorii nu mai pot fi influenţaţi, să nu mai existe şanse, posibilităţi care să dea senzaţia unora că sunt presaţi. Deci legislaţia trebuie să creeze condiţii ca judecătorii din România să aibă toate prevederile legale care să-i protejeze şi să le dea posibilitatea ca atunci când iau o decizie, să o ia neinfluenţaţi direct sau indirect”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la RTV.

Curtea Constituțională a decis că Legea privind modificarea și completarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor conține dispoziții neconstituționale și cere redefinirea erorii judiciare și a relei credințe, dar și a gravei neglijențe.

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a precizat că în ceea ce privește prevederile referitoare la atribuțiile președintelui României în numirea șefilor parchetelor au fost admise obiecții care privesc „mai buna definire a împărțirii atribuțiilor între CSM și președintele României.

De asemenea, CCR a declarat neconstituționale prevederi din Legea privind organizarea judecătorească.

În ceea ce privește sesizările asupra Legii pentru modificarea și completarea Legii nr.317/2004 privind organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii, decizia a fost amânată de CCR pentru 13 februarie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare