Închide

Procurorii i-au sechestrat primarului din Florești un teren. Șulea este cercetat penal pentru un prejudiciu de 270.000 de lei

ActualitateTop News by Cosmina Fernoaga - ian. 19, 2018 1 8574

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, este cercetat penal pentru un prejudiciu de 276.000 de lei, într-un dosar de abuz în serviciu în formă continuată, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca. Șulea este acuzat de procurori că în perioada decembrie 2012 – decembrie 2013, în calitatea sa de primar ar fi efectuat mai multe plăți nelegale firmei Luka Com, care asigura serviciul de deszăpezire pe raza comunei Florești.

Având în vedere că ancheta penală nu este definitivată, încă nu sunt disponibile datele complete care fac obiectul acestui dosar penal. Totuși, potrivit informațiilor Actual de Cluj, procurorii au dispus instituirea sechestrului asiguratoriu pe două terenuri care aparțin primarului Horia Șulea. Este vorba despre un teren în suprafață de 3.236 mp și de un teren de 8364 mp.

Primarul Șulea a contestat măsura sechestrului asiguratoriu. Instanța a stabilit că valoarea celor două terenuri este mai mai mare decât prejudiciul invocat de procurori în acest dosar, astfel că au dispus ridicarea sechestrului pentru terenul de 8364 mp. A rămas sechestrul pentru suprafața de 3236mp.

Reamintim că primarul Floreștiului, Horia Șulea, a mai fost cercetat penal pentru conflict de interese, în urma sesizării Agenției Naționale de Integritate, pentru că și-a angajat o rudă pe o poziție de conducere la Serviciul Poliției Locale. Instanța a decis ca Șulea să plătească doar o amendă de 1000 de lei, în acest caz.

Vom reveni cu amănunte despre acest nou dosar, privind plățile efectuate către firma Luka Com.

 

Un comentariu

  1. Ar fi timpul ca acest tepar mincinos, nesimtit, spagar si hot sa plece un timp la Gherla, insotit de penalul Ladaru si betivanul de jurist. Acolo este locul lor.

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare