Închide

Au stabilit cine reorganizează ultima fabrică deținută de Stat în Cluj, care a intrat ieri în insolvență; tabelul cu datorii, până în martie

Economie by Actual de Cluj - ian. 18, 2018 0 971

Au stabilit deja cine va reorganiza ultima fabrică deținută de Stat în Cluj, care a intrat ieri în insolvență, iar calendarul pentru creditori a fost deja stabilit; până în martie administratorul judiciar trebuie să finalizeze lista datoriilor până în martie, conform deciziei instanței.

Administratorul judiciar al ultimei fabrici deținute de Stat în Cluj, producătorul de încălțăminte Clujana, a fost desemnat Casa de Insolvență Transilvania, al cărui director, Vasile Herlea, spune că va căuta cauzele intrării în insolvență și va stabili toate datoriile către creditori până la sfârșitul lunii martie, peste două luni. „Importanța acestui brand românesc cu o tradiție de peste 100 de ani ne responsabilizează”, a spus el într-un comunicat de presă. „În perioada următoare echipa noastră va analiza cauzele pentru care compania a ajuns în stare de insolvență precum și toate creanțele ce vor fi solicitate de creditori, tabelul preliminar urmând a fi comunicat în data de 26 martie 2018”.

Amintim, Clujana SA a intrat în insolvență ieri, la cererea conducerii fabricii, ca urmare a unei decizii luate de instanța Tribunalului Comercial, care stopează astfel intențiile Fiscului de a scoate la licitație mare parte dintre clădirile fabricii pentru acoperirea datoriilor la stat.

Clujana a depus la Tribunalul Comercial cererea pentru deschiderea procedurii insolvenței, cu exprimarea intenției de reorganizare juridiciară, la sfârșitul anului trecut. Tribunalul a atribuit numărul de dosar 983/1285/2017 și a stabilit ca termen de judecată data de 10 ianuarie, dar la termenul respectiv decizia a fost amânată o săptămână, până ieri.

Fabrica de pantofi Clujana SA aparține Statului și în 2018: acționar principal e Consiliul Județean Cluj, cu 93,4% din acțiuni. Bilanțul după prima jumătate a anului trecut, cel mai recent – pierderi de peste 3,3 milioane de lei, de trei ori mai multe decât în primul semestru al anului 2016, în condițiile în care veniturile au scăzut doar ușor, de la 5 milioane la 4,9 milioane. Cheltuielile, în schimb, au crescut substanțial, de la 6,3 milioane la 8,3. Astfel, datoriile Clujana ajung acum la 14 milioane de lei, dintre care cele mai multe – aproape 5 milioane – sunt la bugetul de stat. Faimoasa fabrică de pantofi ce angaja mii de persoane în vremurile sale de glorie are acum puțin peste 300 de angajați și face acum 90% din producție în regim lohn.

Citește detalii:

E oficial: ultima fabrică deținută de Stat în Cluj intră în insolvență

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags