Închide

E oficial: ultima fabrică deținută de Stat în Cluj intră în insolvență

EconomieTop News by Actual de Cluj - ian. 17, 2018 0 612

E oficial: ultima fabrică deținută de Stat în Cluj intră în insolvență.
Ultima fabrică pe care Statul încă o deține în Cluj, la trei decenii de la Revoluție, intră în insolvență; decizia a fost luată azi de instanța Tribunalului Comercial, care a admis cererea înaintată de conducerea fabricii, care încearcă să limiteze acumularea de datorii și vinderea activelor pentru acoperirea acestora. Tribunalul Specializat a admis azi deschiderea procedurii generale a insolvenței, ceea ce înseamnă între altele suspendarea licitației deschise de ANAF, care voia să vândă mare parte a clădirilor fabricii de pantofi în contul datoriilor acumulate de aceasta.

Clujana a depus la Tribunalul Comercial cererea pentru deschiderea procedurii insolvenței, cu exprimarea intenției de reorganizare juridicară. Tribunalul a atribuit numărul de dosar 983/1285/2017 și a stabilit ca termen de judecată data de 10 ianuarie. Până la decizia instanței privind cererea de insolvență, licitația deschisă de ANAF pentru recuperarea datoriilor, ce urma să scoată la vânzare mare parte din platforma industrială a fabricii din piața 1 Mai, a fost suspendată.

Fabrica de pantofi Clujana SA aparține Statului și în 2018: acționar principal e Consiliul Județean Cluj, cu 93,4% din acțiuni. Bilanțul după prima jumătate a anului trecut, cel mai recent – pierderi de peste 3,3 milioane de lei, de trei ori mai multe decât în primul semestru al anului 2016, în condițiile în care veniturile au scăzut doar ușor, de la 5 milioane la 4,9 milioane. Cheltuielile, în schimb, au crescut substanțial, de la 6,3 milioane la 8,3. Astfel, datoriile Clujana ajung acum la 14 milioane de lei, dintre care cele mai multe – aproape 5 milioane – sunt la bugetul de stat. Faimoasa fabrică de pantofi ce angaja mii de persoane în vremurile sale de glorie are acum puțin peste 300 de angajați și face acum 90% din producție în regim lohn.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare