Închide

Europarlamentarul Viorica Dăncilă a fost desemnată premier al României, de președintele Klaus Iohannis

Politica by Actual de Cluj - ian. 17, 2018 0 725

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că după ce s-a consultat cu partidele a decis să mai dea o șansă PSD-ului, care are majoritate parlamentară, desemnând-o pe Viorica Dăncilă noul premier al României. Până la 1 februarie ar putea fi instaurat noul Guvern, a apreciat Iohannis:

”În primul rând, decizia mea trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile Curții Constituționale în materie de desemnare. Și aici, argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. În Parlament, dupa consultări, îmi este foarte clar : PSD dispune de o majoritate. Și atunci, cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă din Parlament, am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusa de PSD, pe doamna Dăncilă. Dar acum PSD trebuie să performeze. Românii au mari așteptări, și eu am mari așteptări. PSD a promis și în campania electorală, și după campanie, lucruri importante. PSD a promis salarii, pensii, școli, manuale, spitale, infrastructură, dar până acum prea puțin s-a realizat. Acum PSD trebuie să dovedeasca că ce a promis face. Avem, la un an de la alegerile parlamentare, caștigate de PSD, două guverne eșuate. Acum primesc șansa de a dovedi că știu ce vor și știu cum se face. În continuare invit pe toți cei implicați în procedură să se mobilizeze și să lucreze repede și bine. E posibil ca până la 1 februarie întreaga procedură să fie finalizată și noul guvern să se apuce de treabă și să rezolve problemele mai degrabă decât să le încurce” – a spus președintele României într-o conferință de presă.

Cine este Viorica Dăncilă

Europarlamentarul Vasilica Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roşiorii de Vede, în judeţul Teleorman. A absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti în 1988. În 2006 a absolvit masterul Spaţiul Public European din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Este specializată în programarea şi managementul proiectelor, bazele economiei petroliere şi luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă – integrare europeană.

În perioada 1997-1998 a fost profesor la Liceul Industrial Videle. Din 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producţie Ţiţei şi Gaze. Este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost preşedinte al Organizaţiei de Femei PSD Videle şi consilier local în aceeaşi localitate. Din 2005 până în 2009 a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Teleorman şi membru în Consiliul Naţional al PSD. Între 2003 şi 2011 a fost preşedinte al Organizaţiei PSD – Oraş Videle.

La 21 ianuarie 2009, devine europarlamentar social-democrat ca urmare a părăsirii de catre Titus Corlăţean şi Cătălin Nechifor a Parlamentului European pentru mandatul de parlamentari naţionali. A fost aleasă europarlamentar pe listele PSD în iunie 2009 şi apoi în mai 2014. În prezent, Viorica Dăncilă este preşedintele Organizaţiei de femei a PSD şi liderul europarlamentarilor social-democraţi români.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare