Închide

Anul statuilor în Cluj. Cinci monumente propuse în anul Centenarului Marii Uniri

ActualitateAdministrațieCulturăTop News by Catalin Suciu - ian. 17, 2018 0 1330

În anul centenarului Marii Uniri, Clujul propune cinci noi statui în oraș care să comemoreze diverse personalități din istorie.

Edificiile vor fi ridicate în acest an, au anunțat autoritățile.

Astfel, statui ale episcopilor Nicolae Ivan și Iuliu Hossu, precum și una ce-l va înfățișa pe mitropolitul Bartolomeu Anania vor apărea în oraș, alături de un monument dedicat centenarului și de o statuie care îl va reprezenta pe fostul mare lider liberal, Ion I.C. Brătianu.

„Avem o linie de finanțare separată prin care susținem proiectele instituțiilor din Cluj lansate în anul centenarului. Lista cu aceste proiecte și cu finanțările va fi făcută publică cel mai probabil la finalul lunii februarie. Știm că vom avea trei statui noi, Nicolae Ivan, Iuliu Hossu și Bartolomeu Anania și vrem și un monument emblematic care să marcheze 100 de ani de la Marea Unire și pentru acesta vom organiza un concurs de soluții”, a anunțat primarul Emil Boc.

Primăria a cuprins finanțarea acestor monumente în bugetul pe anul acesta. De asemenea, pe lista de investiții figurează și un monument al fostului mare lider politic  Ion I.C. Brătianu pentru care primăria vrea să organizeze un alt concurs de soluți.

Propunerile de alocări din fondurile publice pentru realizarea statuilor:

Monument Marea Unirii – 250.000 de lei
Ion I.C Brătianu – 100.000 de lei
Iuliu Hossu – 625.000 de lei
Nicolae Ivan – 625.000 de lei
Bartolomeu Anania – 625.000 de lei

Citiți și:

Patimile Cardinalului Iuliu Hossu

Ce “fețe” noi apar pe pietonalele din Cluj pentru a marca anul Centenarului Marii Uniri

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare