Închide

INS: Cât câștigă, în medie, un IT-ist în România

IT by Actual de Cluj - ian. 14, 2018 0 2006

Firmele și alți angajatori plătesc angajaților din tehnologia informației (IT) cele mai mari salarii, în timp ce angajații din hoteluri și restaurante au cele mai mici salarii din România, conform celor mai recente date disponibile, publicate vineri de Institutul Național de Statistică.

Potrivit datelor INS pe luna noiembrie 2017, la nivelul tuturor domeniilor de activitate din România, câştigul salarial mediu, nominal, net a fost de 2.464 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 72 lei (+3,0%).

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu, nominal, net s‐au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) – 6.157 lei, conform INS. La un astfel de salariu, o firmă trebuia să suporte pentru un IT-ist scutit de impozitul pe venit un cost salarial de circa 9.000 de lei, pe formula din 2017 a salariului brut.

La polul opus, cele mai mici salarii sunt în hoteluri şi restaurante – 1.409 lei net, în medie. La un astfel de salariu net, o firmă plătea un cost salarial complet de circa 2.400 de lei, în condițiile în care acești angajați nu sunt scutiți de impozitul pe venit.

Citește articolul integral pe startupcafe.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare