Închide

Endava cumpără firmă de software din America Latină

IT by Actual de Cluj - ian. 11, 2018 0 1138

Una dintre cele mai mari firme de IT din Cluj anunță că grupul cu sediul central în Londra a cumpărat o companie de profil din America Latină.

Endava, companie de servicii IT cu 4.000 de angajați, din care peste jumătate în țară – și jumătate dintre aceștia la sediul central din Cluj – a anunțat fuziunea cu Velocity Partners, o companie de dezvoltare software cu o prezența puternică în America Latină, arată hotnews.ro.

Endava a avut în România, anul trecut, o creștere de 28% a numărului de angajați, la 2.400, și vrea să ajungă la 3.000 în acest an; firma operează în România printr-un SRL înființat în Cluj-Napoca, pe strada Alexandru Vaida Voevod, unde se află sediul central. „Endava și Velocity Partners își unesc forțele pentru a crea un jucător IT global capabil să ofere clienților mai multe opțiuni în ceea ce privește serviciile, tehnologiile, scalabilitatea și locațiile pentru livrarea proiectelor IT”, arată Endava într-un comunicat de presă. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

Rezultatul fuziunii va avea peste 4.600 de angajați și include șase centre noi de dezvoltare de software în Argentina, Uruguay, Venezuela și Columbia. Velocity Partners s-a înființat acum 12 ani și are peste 500 de angajați în birourile sale din America de Nord și centre de livrare în Argentina, Uruguay, Columbia și Venezuela.

Endava e o companie britanică de software și a intrat pe piața din România în 2006, când a cumpărat compania clujeană de profil Alfa Global Solutions, o companie cu 60 de angajați, pe piață, la momentul respectiv, de nouă ani. La data celor mai recente raportări, 2016, Endava România SRL avea un profit de 54,3 milioane de lei și o cifră de afaceri de aproape 312 milioane de lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare