Închide

Sebastian Lăzăroiu își lansează romanul la Cluj, se întâlnește cu studenții de la Litere

Cultură by Actual de Cluj - ian. 08, 2018 0 945

Sebastian Lăzăroiu vine miercuri la Cluj, unde-și prezintă romanul „Balena albastră” și vorbește cu studenții de la Litere.

Lăzăroiu își lansează cartea miercuri seara la ora 18 la librăria Humanitas, alături de invitații lui, Alexandra Halma și Adrian Papahagi, dar mai devreme, la ora 14, se întâlnește cu studenții și profesorii de la Facultatea de Litere a universității „Babeș-Bolyai”. Romanul vorbește despre agentul rus Aleksei Sokolov, care este trimis sub acoperire în înghețatul Oimiakon, la capătul Rusiei, pentru a-i lua urma lui Znaiușki, ideologul din spatele celebrului joc fatal Balena Albastră. Departe de familie, într-un loc izolat, în care temperatura nu depășește -50 de grade, Aleksei trebuie să se integreze în peisaj, să se amestece cu localnicii și să încerce să identifice persoane de interes care să-l conducă la cel mai căutat răufăcător al momentului.

Sebastian Lăzăroiu este de profesie sociolog, autor de studii naționale și internaționale de sociologie și antropologie, publicate în reviste și cărți de specialitate în română, engleză, italiană, franceză; publicist pe teme de analiză politică în diverse periodice din România. „Balena albastră” e primul său roman de ficțiune.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu