Închide

Moș Crăciun vine mai repede la Primăria din Cluj-Napoca: se măresc salariile, muncitorii necalificați iau 2800 lei, directorii – mii de euro

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 16, 2017 0 841

Moș Crăciun vine mai repede în Primăria Cluj-Napoca: săptămâna viitoare e ședință extraordinară de Consiliu Local și e foarte probabil să se adopte majorări salariale substanțiale pentru sutele de angajați ai uneia dintre cele mai mari primării din țară; salariile se măsoară în mii de euro.
De exemplu secretarul primăriei va avea un salariu de peste 15.000 de lei, un director general de direcție – 13.800, un șef de serviciu – peste 11.000 lei, la fel și un șef de birou. Polițiștii locali, de exemplu, vor avea salarii de bază de până la 5.000 de lei. Un consilier juridic debutant ar urma să fie plătit pe lună cu peste 3.000 de lei. un casier – cu până la 4.800, iar un arhivar debutant, cu studii medii – cu 2.800 lei, dar aici salariul poate crește cu până la 5.100 de lei în funcție de gradație. Portarii ar urma să aibă salarii de bază de 3.500 de lei, salarii ce pot crește până la 4.000 de lei. Cele mai mici salarii sunt prevăzute pentru muncitorii necalificați, dar și aici acestea pot ajunge până la 2.800 de lei.

Primăria din Cluj-Napoca are angajați cât o fabrică măricică: 857 salariați, între care angajatul cu cea mai mare leafă e primarul Emil Boc, 3.500 de euro. Cel mai mare salariu brut din Primăria Cluj-Napoca îl are primarul Emil Boc, care primește brut 16.313 lei pe lună, urmat de cele ale celor doi viceprimari – Dan Tarcea şi Olah Emese – câte 14.500 de lei brut.

Cel mai mic salariu brut din Primărie este încasat acum de un muncitor necalificat – 2.500 de lei, dacă are gradaţia 5.

UPDATE Diceprimarul Dan Tarcea spune că majorările reprezintă de fapt punerea în aplicare a hotărârii Guvernului de a muta obligațiile de plată a taxelor de la angajator la angajat și, spune el, angajatorul rămâne aproximativ cu același salariu net. „Nu se măresc salariile în Primărie”, spune el, „în fiecare instituție publică se întâmplă acest lucru”.

Citește și:

Primăria din Cluj-Napoca rulează bani de salarii cât o multinațională: un milion de euro pe lună. Cât câștigă primarul Boc

Mai jos întregul proiect de Hotărâre de Consiliu Local programat să fie analizat săptămâna viitoare într-o ședință extraordinară:

 

3(43) by actualdecluj on Scribd

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare