Închide

Se scumpește gunoiul în Cluj

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 16, 2017 0 1214

Clujenii mai au mai puțin de un an până când expiră contractele de gestiune a colectării deșeurilor din Cluj-Napoca, operate de companiile de salubritate Brantner-Vereș și Rosal Grup, iar săptămâna viitoare consilierii locali se întâlnesc ca să decidă majorarea prețurilor.
A curs cu cereri din partea celor două companii de salubritate în acest an, prin care Brantner-Vereș și Rosal Grup cer municipalității majorarea tarifelor. Primăria din Cluj-Napoca are o comisie de prețuri și tarife, formată din Victor Rădoi, Viorel Pleșa, Iulia Ardeuș, Olimpia Moigrădean și viceprimarul Dan Tarcea, care s-au întâlnit în acest sens în fiecare lună din mai încoace, inclusiv în 12 decembrie. Comisia a stabilit ca prețurile să fie, din 2018, de 6.03 lei pe persoană pe lună, 37,91 lei pe lună pentru instituții, 11,8 lei pe metru cub pentru deșeuri voluminoase pentru persoane fizice și respectiv 22,26 lei pe metru cub pentru deșeurile voluminoase ale instituțiilor publice ori agenților economici. Molozul costă 21,29 lei și respectiv 30,96 lei pe metru cub; spre comparație, acum acesta costă 19,36 lei, respectiv 28,15 lei. Echipamentele electrice sunt colectate gratuit, iar colectarea cadavrelor de animale costă 10 lei kilogram – aici tarifele rămân nemodificate. Prețurile nu conțin taxa pe valoare adăugată.

Prețurile actuale, conform HCL 352/2015, sunt de 5.48 lei plus TVA pentru colectare de la persoane fizice, respectiv 34,76 lei pentru colectarea de la instituții publice și persoane juridice.

 

Modificare Tarife Salubritate HCL 1912 by actualdecluj on Scribd

Nici un comentariu

Scrie un comentariu