Închide

Obiceiuri de consum: clujenii comandă tot mai mult mâncare online. În top: pizza şi burgeri

Economie by Actual de Cluj - dec. 13, 2017 0 1333

Clujenii îşi comandă tot mai mult mâncarea online. Faţă de perioada similară a anului trecut, numărului de comenzi este dublu, la fel şi valoarea acestora, spun reprezentanţii Foodpanda.ro, platformă de comenzi online.

Topul celor mai comandate sortimente culinare în Cluj-Napoca este condus detașat de… pizza.Poziția a doua în clasament este ocupată de burgeri, aflați în plin tren ascendent, urmați de mâncarea cu specific italian și bucătăria românească. Topul preferințelor clujenilor este completat de bucătăriile internaționale, în special de cea japoneză (comenzile de sushi fiind din ce în ce mai populare printre clujeni) și de preparatele specifice bucătăriei mexicane.

„Datorită mediului de business intens dezvoltat, cele mai multe comenzi sunt plasate în intervalul orar de prânz (11:30-15:00), urmat de orele la care clujenii comandă cina (19:00-21:00). Există însă și oscilații sezoniere; de exemplu, comenzile de la ora cinei se reduc drastic pe timpul verii”. precizează reprezentanţii platformei. Conform datelor companiei, numărul comenzilor crește de miercuri, atingând vârful în zilele de vineri. Următoarele zile din punct de vedere al numărului comenzilor sunt cele de weekend – sâmbata și duminica.

Topul restaurantelor de la care se fac comenzi online

În prezent, platforma reunește peste 60 de restaurante active în Cluj. Cele mai populare restaurante în rândul clujenilor sunt: Samsara (pe segmentul vegetarian/vegan și raw vegan), Pizzeria Giuseppe și Napoli Centrale (pizza), Trattoria Fiorentina și Pasta la vista (paste), Nobori și Nobil Sushi (bucătăria japoneză), Indigo (specific indian), California Buger și Burger House (burgers), Spartan și Subway (shaorma & sandwiches), Euphoria Biergarden, Wok’n Roll și Mint Bistro (specific internațional), Casa Vikingilor și Hanul Dacilor (bucătărie romanească), Pokka Bistro (mexican).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu