Închide

Un centru de afaceri din Cluj, desemnat cel mai bun proiect de birouri al anului în afara Bucureştiului, în competiţie naţională

Economie by Kristina Reştea - dec. 13, 2017 0 2170

Centrul de afaceri ridicat în locul fostei fabrici Tricotaje Someşul din Cluj-Napoca a fost desemnat cel mai bun proiect de birouri din România, în afara Bucureştiului, în cadrul competiţiei CIJ Awards Romania. Este vorba despre o competiţie care se desfăşoară în zece ţări şi care, în România, a ajuns la ediţia a 10-a. The Office a fost considerat „Best Regional Office Development of the Year „.
Categoria a luat în considerare proiectele de birouri care deservesc o regiune a ţării, exceptând Bucureştiul (pentru care a fost creată o categorie aparte) şi a luat în calcul doar proiecte care au fost livrate în acest an. La această categorie, au fost în competiţie încă două proiecte din Timisoara – Open Ville, dezvoltat de ieşeanul Iulian Dascălu (Iulius Group) şi Vox Technology Park.
 
Proiectele câştigătoare la fiecare categorie intră în competiţie pentru gala din aprilie 2018, care va avea loc la Praga şi unde vor fi premiate proiecte din zece ţări europene.

Vezi AICI lista completă a câştigătorilor şi consultă AICI regulamentul competiţiei.

„Când am început să dezvoltam acest proiect, toată lumea îşi făcea griji pentru clădirile deja existente. Iată că am închiriat 60.000 mp fără să afectăm rata de ocupare a celorlalte birouri. Ceea ce arată că există o piaţă şi în afara Bucureştiului, cu atât mai mult în Cluj-Napoca, un oraş efervescent datorită dinamicii companiilor de aici şi a interesului în continuă creştere pentru oraşul din Ardeal”, spune Ovidiu Şandor, dezvoltatorul proiectului, alături de fondul NEPI.

În 2017, la aproximativ cinci ani de la începerea lucrărilor, complexul de birouri de 60.000 mp ridicat în locul fostei fabrici Tricotaje Someşul din Cluj-Napoca a fost finalizat. Este vorba de un ansamblu construit în trei etape, dezvoltat de fondul sud-african New Europe Property Investments (NEPI), în parteneriat cu antreprenorul timişorean Ovidiu Şandor. Cea de-a III-a etapă a lucrărilor de construcție a fost inițiată în primăvara anului 2016, suprafaţa de 18.500 mp inchiriabili aferentă acestei faze fiind finalizată în 15 luni. Întregul proiect de la Bulevardul 21 Decembrie 1989 are o suprafață închiriabilă totală de 59.000 mp, cu spaţii de birouri, dar şi servicii (restaurant, farmacie, bancă). Complexul are o capacitate de peste 5.000 de angajați, iar printre companiile care s-au instalat aici se numără nume ca National Instruments, Yonder, 3Pillar Global, HP, Leoni, Betfair, Lohika Systems, Yardi, COS, Deloitte, Ernst&Young, Wolters Kluwer, TUI Travel, Bombardier, Bosch, MOL. Proiectul a obținut certificarea de clădire verde, BREEAM Excellent

Citeşte şi:

“Capitală” de afaceri: Clujul concentrează o treime din stocul modern de birouri din oraşele regionale ale ţării (Studiu

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare