Închide

U Cluj încheie un parteneriat de viitor cu una dintre cele mai bune școli de fotbal din România. Puștii care sunt așteptați la U au terminat pe 4 la Campionatul Mondial

Sport by Catalin Suciu - dec. 13, 2017 0 1667

Universitatea Cluj anunță o colaborare oficială cu Luceafărul Cluj-Napoca, o academie de fotbal cu rezultate impresionante în ultimii ani.

De altfel, una dintre grupele academiei de a câştigat faza naţională a turneului mondial Danone Nations Cup, după ce a învins-o pe Dinamo Bucureşti în finala de la Ovidiu. Astfel, jucătorii Luceafărului au ajuns între primele 32 de echipe din lume la acest nivel, dar asta n-a fost tot. Ei au reprezentat România la Campionatul Mondial disputat în toamnă la  New York. Și au reușit cea mai mare performanță la acest nivel.

„Tricolorii” mici au încheiat turneul pe locul patru, pierzând finala mică în fața Marocului, după lovituri de departajare.

„Rămânem fideli tradiției de a descoperi talente și de a contribui la formarea fotbaliștilor de mâine. FC Universitatea Cluj a încheiat un parteneriat cu “Luceafărul” Cluj, multiplă campioană națională la mai multe grupe de vârstă. Parteneriatul vizează juniorii până la 14 ani, care vor fi formați sub noul brand “Academia FC “U” Cluj Luceafărul”. După atingerea vârstei de 14 ani, fotbaliștii vor face pasul către FC Universitatea Cluj și vor fi integrați în programul de pregătire al Centrului de Copii și Juniori al clubului nostru. Astfel, FC Universitatea Cluj continuă tradiția de aproape 100 de ani în care a fost unul dintre cluburile care au “alimentat” fotbalul românesc cu generații întregi de jucători crescuți în spiritul “U”, precum Aurel Guga, primul căpitan al naționalei României și până la puștii cu sânge alb-negru care atrag acum privirile în duelurile de astăzi din Liga 1”, a anunțat Universitatea Cluj pe site-ul oficial.


 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.