Închide

Top cu angajatori. Companiile din IT&C conduc clasamentele

EconomieTop News dec. 12, 2017 0 1368

Companiile din domeniul Tehnologiei acaparează primele locuri în clasamentul celor mai apreciaţi angajatori din România, potrivit părerilor exprimate de utilizatorii platformei Undelucram.ro, comunitate online a angajaților din ţară.

Potrivit acestui clasament, Oracle România a fost cel mai apreciat angajator al anului 2017. La scurtă distanță, pe primele locuri în clasament, se află alți doi giganți din industria IT&C: Microsoft și IBM România. „Angajații și candidații au apreciat la aceste companii faptul că au creat un mediu de lucru plăcut și au dat dovadă de o mai mare preocupare pentru binele angajaților lor”, spun autorii clasamentului.

Topul celor mai buni angajatori în 2017 este un clasament făcut public anual de comunitatea online a angajaților din România. Pe parcursul anului 2017, angajații români au evaluat companiile pentru care lucrează. Dintre cei peste 50.000 de utilizatori ai platformei Undelucrăm.ro, cei mai mulți dintre ei evaluează mediul de lucru, managementul sau ofertele salariale. În ceea ce priveşte clasamentul, autorii studiului au precizat pentru Actualdecluj.ro că au fost peste 20.000 de utilizatori care au lăsat evaluări şi alte contribuţii. „Unii dintre ei au evaluat chiar mai multe companii, având mai multe locuri de muncă şi experienţe”, a menţionat Gabriela Bejan din partea Undelucrăm.ro.

“Ceea ce am sesizat în anul care tocmai se încheie este faptul că din ce în ce mai mulți angajatori își dau seama că a trecut vremea când spuneam că: angajații vin și pleacă sau că România nu este o țară competitivă la nivel de salarii. Angajații români sunt conștienți de drepturile lor, știu să se aprecieze mai bine și cu siguranță sunt mai vocali decât în urmă cu 1 an de zile. De aici și topul celor mai buni angajatori din 2017, top pentru care anul acesta am avut un număr semnificativ mai mare de contribuții, cu atât mai importante cu cât a fost nevoie ca utilizatorii să completeze multe câmpuri pentru a lăsa o evaluare”, a precizat Costin Tudor, fondatorul platformei Undelucram.ro.

Topul celor mai buni angajatori în 2017 la nivel național cuprinde în primele 10 poziții patru companii care activează în domeniul IT&C: Oracle, Microsoft, IBM și Nobel Telecom. Două poziții revin jucătorilor mari de pe piața telecomunicațiilor, Vodafone și Orange, dar și marilor angajatori din producție, Continental Automotive și o companie cu sediu la Cluj – Emerson România. Ultimele două poziții din clasament revin companiilor din domeniul consultanță – EY România și  BPO – Genpact.

Top 10 angajatori la nivel național, indiferent de domeniul de activitate

  1. Oracle Romania – IT&C

  2. Microsoft Romania – IT&C

  3. IBM Romania – IT&C

  4. Nobel Telecom – IT&C

  5. Continental Automotive Group – Producție

  6. Vodafone Romania – Telecomunicații

  7. Emerson Romania – Producție

  8. Orange Romania – Telecomunicații

  9. EY Romania – Consultanță

  10. Genpact România – BPO și Servicii

Top angajatori 2017 pe domenii de activitate

Topul celor mai buni angajatori pentru anul în curs a fost alcătuit în urma notelor acordate de angajații companiilor pe platforma Undelucram.ro. Angajații au desemnat următoarele companii ca oferind cel mai bun mediu de lucru, cele mai bune salarii sau cele mai multe oportunități de dezvoltare profesională în 2017.

  • Pentru domeniul telecomunicații, cel mai bun angajator a fost desemnat Vodafone România

  • Continental Automotive Group România este cel mai bun angajator din domeniul Producție

  • Angajații EY România sunt cei mai mulțumiți angajați din domeniul Consultanță

  • Cel mai bine clasat angajator din domeniul Retail este în 2017 Kaufland România

  • Cea mai apreciată companie din domeniul BPO și servicii este Genpact România

  • ING România a obținut cea mai mare notă dintre toate companiile prezente în domeniul Bănci și Instituții financiare

  • Cel mai bun angajator din domeniul IT&C este în 2017 Oracle România. Oracle este de asemenea cel mai bun angajator, indiferent de domeniul de activitate, potrivit notelor oferite de angajați.

Top 3 angajatori pe domenii de activitate

Bănci/Instituţii financiare

  1. ING Romania

  2. Banca Comerciala Romana

  3. Banca Transilvania, cu sediu central la Cluj

BPO&Servicii

  1. Genpact Romania

  2. HP Inc.

  3. Accenture

Retail

  1. Kaufland Romania

  2. Carrefour Romania

  3. Lidl Romania

Consultanță

  1. EY Romania

  2. Deloitte Romania

  3. KPMG Romania

Telecomunicații

  1. Vodafone Romania

  2. Orange Romania

  3. Ericsson Romania

Software/Tehnologii

  1. Oracle Romania

  2. Microsoft Romania

  3. IBM Romania

Producție

  1. Continental Automotive Group Romania

  2. Emerson Romania (Cluj)

  3. Honeywell Romania

Cum a fost realizat “Topul Angajatori 2017”

Topul a fost alcătuit pe baza unui indice obținut din numărul de păreri ale utilizatorilor exprimate pe Undelucram.ro, nota acordată de aceștia companiilor pe baza mai multor criterii și alte elemente specifice platformei. Topul ia în calcul exclusiv notele și părerile exprimate de utilizatorii înregistrați ai platformei Undelucram.ro.

Comunitatea are peste 50.000 de membri activi pe platformă, potrivit datelor oferite de reprezentanţii săi, și peste 150.000 de evaluări lăsate de utilizatori despre companiile la care lucrează, interviurile de angajare sau ofertele salariale.

Alte topuri: Cei mai cunoscuţi şi cei mai doriţi angajatori

Cei mai cunoscuţi angajatori în România vin din domeniul telecom, dar cei mai doriţi sunt în IT, potrivit unui sudiu realizat de Inspire Group şi publicat în această vară. Romania’s Favorite Employers poziționează în topul restrâns al celor mai cunoscuți angajatori de pe piața locală companiile Vodafone România, Orange, EMAG, Telekom, ING, IBM Romania, Coca-Cola HBC, Avon, Kaufland și McDonald’s. Clasamentul “Angajatori doriți” arată însă diferit. Google România, Microsoft, IBM Romania, Oracle – divizia IT, Bitdefender, Adobe, Orange, Dell, ING, BMW sunt companiile unde mai mult de 50% dintre respondenți și-ar dori să își construiască o carieră, conform studiului citat.

Amintim că şi compania Catalyst Solutions a publicat recent rezultatele studiului Cei mai doriti angajatori, care s-a desfăşurat în perioada martie – mai a acestui an. Companiile care se plasează pe primele 10 poziţii în 2017 sunt: Oracle, Microsoft, IBM, Continental, Google, OMV Petrom, Vodafone, Amazon, Grup Renault Romania si Coca-Cola HBC. Rezultatele studiului Cei mai doriti angajatori din acest an se bazează pe informaţiile colectate în urma unui chestionar online in perioada martie – mai 2017. La studiu au participat 11.036 respondenţi cu studii superioare, atât juniori, cât ţi candidaţi cu experienţă, din România.

Pentru  mai multe informaţii despre piaţa muncii din Cluj, citeşte şi:

Top firme, top angajatori, top domenii. Cum stă Clujul pe Harta Antreprenoriatului din România

 

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare

Nici un comentariu

Scrie un comentariu