Închide

Pacienții din spitalul județean din Cluj primesc brățări de identificare la internare

Sănătate by Actual de Cluj - dec. 11, 2017 0 1587

Pacienții care se internează în spitalul județean din Cluj primesc brățări de identificare, ce conține grupa sanguină, Rh-ul, date despre internare și un cod de bare. Instituția a cumpărat deja 30.000 de astfel de brățări și a implementat acest program de câteva săptămâni.

Astfel, de la internare până la externare, fiecare pacient va purta o brățară de identificare ce conține informații ca numele pacientului, data nașterii și CNP-ul pacientului, grupa sanguină și Rh-ul, numărul foii de observație, secția, salonul și numărul patului, data internării și un cod de bare. Toți pacienții internați primesc brățară albă, cu excepția pacienților cu risc de cădere , care vor purta brățări de culoare roșie. „Identificarea corectă a pacientului rămâne o constantă importantă pe toată durata acordării asistenței medicale, de la internare, la recoltarea de probe biologice și efectuarea de analize medicale, administrarea de sânge sau realizarea de manevre intervenționale. Se previn astfel erorile în administrarea medicației, prin verificarea concordanței dintre medicația indicată în foaia de observație și cea care urmează a fi administrată, conform regulei celor cinci ‘P’: pacient potrivit, medicament potrivit, doza potrivită, calea de administrare potrivită, ora de administrare potrivită. Sistemul de identificare a pacientului cu ajutorul brățărilor reduce, de asemenea, riscul erorilor de diagnostic sau de profilaxie”, explică Eva Kis, șeful Serviciului de Management al Calității Serviciilor Medicale, din cadrul spitalului.

Sistemul e abia la început, precizează purtătorul de cuvânt Monica Costin. „Este obligație legislativă de identificare a pacientului, deci trebuie aplicată în toată țara”, adaugă ea.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu