Închide

Premieră sâmbătă la teatrul de păpuși din Cluj

Cultură by Actual de Cluj - dec. 07, 2017 0 475

Premieră la teatrul de păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, sâmbătă dimineață.

E vorba de „Șoricelul fără frică”/„Az egér, aki nem ismerte a félelmet”, după Frații Grimm, în regia lui Urmánczi Jenő. Eroul povestirii este Cingár Elemér, un șoricel care pornește în aventură ca să afle ce este frica.

Acțiunea spectacolului „Șoricelul fără frică”/„Az egér, aki nem ismerte a félelmet” se petrece în podul în care șoriceii se adăpostesc de frigul iernii. Este un spațiu îngust și aglomerat, plin cu lucruri aruncate de-a lungul anilor. Cingár Elemér, protagonistul principal al poveștii, este un șoricel care pornește în aventură ca să afle ce este frica.

„Tema fricii este abordată în povestea noastră prin prisma unei arme unice, reprezentative omului: umorul. Povestea originală scrisă de Frații Grimm este adaptată publicului de peste 6 ani, cheia transpunerii fiind zoomorfizarea tuturor personajelor, creând astfel o distanță confortabilă între copii și acțiune, fără a limita însă accesul la mesaj. Se creează astfel un spațiu propice dramaturgiei oferite în versiunea ei originală, cât și a reprezentările vizuale adecvate”, explică regizorul Urmánczi Jenő.

Spectacolul se joacă în limba maghiară.

Aceasta e cea mai recentă premieră a teatrului de păpuși înființat în Cluj în 1950, în al cărui palmares se află 300 de premiere la cele două secții, română și maghiară.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare