Închide

Tișe mută, în partida jucată cu stăpânul de la Aeroport

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 23, 2019 0 1108

Pus cu botul pe labe la ultima ședință a forului administrativ județean, președintele Alin Tișe s-a redresat rapid și iese la înaintare cu o nouă strategie avocățească, care ar putea duce la îndepărtarea actualului director al Aeroportului clujean, David Ciceo. Inițiativa sa, promovată anterior – privind înlocuirea membrilor CA-ului de la Aeroport –  a fost profund criticată mai ales pentru că în componența membrilor nominalizați se afla și avocatul Mihai Lăpușan, care e prieten cu Tișe, și care l-ar fi reprezentat inclusiv în procesul cu soția sa, pentru partaj. În ședința Consiliului Județean de săptămâna viitoare, Tișe nu numai că vine cu alte nume pentru CA-ul de la Aeroport, dar are și o abordare diferită, respectiv ca numărul membrilor din CA să fie de 7 și nu doar de 5. În felul acesta, cei 3 membri care au în prezent mandat temporar în CA nu vor mai fi înlocuiți, ci lor li se vor alătura încă 4 membri, doi avocați din București, un fost ofițer care răspundea de o structură de aviație din cadrul MAI și un reprezentant al Direcției Finanțelor Publice, desemnat prin ordin ministerial. Cei patru ar urma să asigure un echilibru în procesul de administrare a regiei aeroportuare, având în vedere că Tișe i-a acuzat în mai multe rânduri pe vechii membri ai CA-ului că i-ar cânta în strună directorului Ciceo, în detrimentul intereselor Consiliului Județean. Să mai spunem că printre atribuții, noul CA ar putea avea și această sarcină, de a nominaliza prin concurs un nou director al Aeroportului, dat fiind că Ciceo este judecat în prezent într-un dosar de corupție, având și nenumărate diferende cu funcționarii din cadrul Consiliului Județean (instituție care patronează Aeroportulul).

Cum s-a ajuns aici?

Actualul director al Aeroportului, David Ciceo, a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a se sustrage procedurii de numire a unei conduceri oficiale, desemnate printr-un concurs de selecție – convins fiind că planul urmărit de liderul Consiliului Județean Alin  Tișe este acela de a-l schimba pe el din funcție. Dacă la toate celelalte companii/regii ale Consiliului Județean s-au aplicat prevederile Ordonanței 109, privind guvernanța corporativă, doar la Aeroport întreaga procedură a fost suspendată, inițial din pricina intervenției Prefecturii, orchestrate de PSD, iar mai apoi din pricina intervenției conducerii Aeroportului, care a apelat la Curtea Constituțională. Numai că această suspendare îi cade acum ca o mănușă lui Tișe, pentru că are posibilitatea de a aplica strategia expusă mai sus, respectiv de a completa CA-ul cu noi membri cu mandate temporare, care vor primi sarcina să-i evalueze activitatea lui Ciceo, și chiar să organizeze o procedură de selecție, pentru desemnarea unui nou director. Dacă proiectul de Hotărâre se va aproba în ședința Consiliului Județean de joi, componența Consiliului de administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A va fi următoarea: Petre Alina Mirela – reprezentantul Ministerului Finanțelor Publice, Rădulescu Diana Angelica – avocat, Grigoriu Valentin – avocat, Persu Daniel – fost ofițer MAI, Popa Irimie – economist, Konnert Agnes, Federiga Viorel.

Citește și:

Turcii vor Aeroportul clujean. Secretul întâlnirii cu reprezentanții Limak Group

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare