Închide

„U” și-a prezentat achizițiile cu care va ataca promovarea

Sport by Catalin Suciu - feb. 21, 2019 0 853

Jcătorii transferați de U Cluj în pauza de iarnă, Mircea Axente, Nicolae Pîrvulescu, Ionuț Ursu și Norbert Janos, au fost prezentațu oficial de club și pot debuta sâmbătă, la Petroșani (ora 13:00).

Transferat de la Dinamo București și autor al unei duble” în victoria pe care “U” a obținut-o în cantonamentul din Turcia cu Pyunik Erevan (4-1), atacantul Mircea Axente e nerăbdător să debuteze pentru “U” în Liga 2, dar și să îi cunoască pe fanii “Șepcilor roșii”.

Mă bucur foarte mult că am ajuns la “U” Cluj, un club de tradiție al României, cu o istorie bogată în spate, cu mulți suporteri, alături de care îmi doresc să promovez. Îmi place să trăiesc prezentul, așa că în acest moment mi-e gândul numai la meciul de la Petroșani. Ne-am pregătit foarte bine în Antalya și la Cluj, aștept cu nerăbdare să debutez pentru “U” într-un meci oficial și să fiu util echipei. M-am simțit excelent  în partidele amicale, am mai jucat alături de Dorin Goga și de Cristi Gavra și am avut rezultate foarte bune împreună. Sper să o ținem tot așa. Echipa arată ideal, putem să practicăm un fotbal frumos, dar cel mai important este să legăm victorii. E normal ca pretențiile să fie mari la un asemenea club, fanii o susțin pe “U” necondiționat, sunt minunați, iar datoria noastră este să ne facem treaba cât mai bine. Ne luptăm pentru promovare cu Sportul Snagov, Petrolul Ploiești, Chindia Târgoviște, Academica Clinceni, însă, dacă vom fi concentrați și motivați la fiecare meci, cred că va conta mai puțin ce vor face celelalte formații. Condițiile de la Universitatea sunt cu mult peste cele de la alte cluburi din Liga 1, iar toate aceste lucruri te încarcă pozitiv, te fac să te simți fotbalist”, a spus Axente, potrivit fcuniversitateacluj.ro.

Gata pentru o nouă provocare este și Nicolae Pîrvulescu, omul care în etapele din prima parte a sezonului a înscris de 12 ori pentru Pandurii Târgu Jiu.

Sunt foarte bucuros că am ajuns la Universitatea Cluj. Îmi doresc mult ca echipa să aibă un parcurs bun, iar la finalul campionatului să fim în Liga 1. În tur, când am jucat la Pandurii, “U” mi s-a părut cea mai completă echipă și sper ca în a doua parte a sezonului să arătăm la fel de bine. Cel mai important va fi să câștigăm, nu neaparat să marchez eu”, a explicat mijlocașul ofensiv al Universității, în timp ce fundașul central împrumutat până în vară de la Sepsi Sfântu Gheorghe, Ionuț Ursu, are și el planuri mari la “U”.

Îmi pare bine că am ajuns la Cluj, unde am întâlnit oameni minunați. Colegii m-au primit foarte bine, sper să facem o treabă foarte bună și să ne îndeplinim obiectivul. Așteptăm cu interes prima etapă. Când am venit aici, gândul meu a fost să devin titular și să promovăm”.

Întors la clubul care l-a format, după o pauză de doi ani și jumătate, ultima achiziție a “Șepcilor roșii”, Norbert Janos, anunță că e pregătit să dea totul pentru “U”.

“Sunt încântat că am ajuns acasă, la echipa la care am crescut. Nici un alt club nu m-a dorit atât de mult cum a făcut-o Universitatea, așa că am un motiv în plus să fiu fericit că am revenit. E concurență mare pe postul meu, dar eu spun că acest lucru este benefic, pentru că mă va motiva să joc cât mai bine. Îmi voi da viața pe teren de câte ori antrenorul se va baza pe mine. Sper să debutăm cu dreptul în prima etapă și să promovăm”, a conchis celălalt jucător împrumutat la “U” pentru următoarele șase luni.

Primul examen al studenților” în 2019 e sâmbătă, pe stadionul “Jiul”, din Petroșani, împotriva celor de la Energeticianul.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.