Închide

Lideri politici la congresul UDMR de la Cluj. Cine vine

Politica by Actual de Cluj - feb. 20, 2019 0 203

La alegerile pentru șefia UDMR, la congresul partidului care are loc la Cluj, și-au anunțat participarea mai mulți lideri politici, între care vicepremierul Ungariei, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu și Raluca Turcan, dar și lideri ai organizațiilor politice ale minorităților din alte țări.

Mai mulți lideri de partid din România, Ungaria și Bazinul Carpatic, reprezentanți ai organizațiilor partenere din străinătate și ai instituțiilor maghiare din Transilvania vor fi prezenți la congresul UDMR de vineri de la Cluj. Astfel, la cel mai important for decizional al uniunii maghiarilor și-au anunțat participarea, până astăzi, lideri politici importanți, între care Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României și președintele ALDE, Semjén Zsolt – vicepremierul Ungariei, președintele Partidului Creștin-Democrat (KDNP) din Ungaria, președintele USR Dan Barna, liderul grupului parlamentar FIDESZ din Ungaria Kocsis Máté, prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan, dar și lideri ai partidelor maghiare din Bazinul Carpatic – Menyhárt József, președintele Partidului Comunității Maghiare din Slovacia, Zubánics László, președintele Uniunii Democrate Maghiare din Ucraina, Pásztor István, președintele Adunării Provinciei Autonome Voivodina, Brenzovics László, președintele Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică (KMKSZ) și Andócsi János, vicepreședintele Comunității Democrate a Maghiarilor din Croația. Sunt așteptate și alte confirmări, anunță organizatorii congresului.
Congresul UDMR se va desfășura în 22 și 23 februarie la BT Arena din Cluj-Napoca, sub sloganul „Uniune pentru Viitor”.

Acesta e al XIV-lea congres al UDMR. Este cel mai înalt for decizional al UDMR iar la cel din acest an urmărește, între altele, să aleagă și președintele pentru următorii patru ani. Deocamdată o singură înscriere a fost anunțată, a președintelui în exercițiu, clujeanul Kelemen Hunor. La eveniment sunt așteptați 989 de delegați și numeroși invitați din țară și din străinătate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare