Închide

Dotări de un milion de lei pentru spitalul de pneumoftiziologie din Cluj

AdministrațieSănătateTop News by Actual de Cluj - feb. 19, 2019 0 254

Echipamente de aproape un milion de lei la secția de terapie intensivă a spitalului de pneumoftiziologie din Cluj.

E vorba mai exact de 30 de aparate care au costat în total aproximativ 960.000 de lei, bani cu care au fost cumpărate pentru dotarea Compartimentului Anestezie – Terapie Intensivă din cadrul Secției de Chirurgie Toracică trei aparate de ventilație mecanică în terapie intensivă de ultimă generație și suport ventilator prelungit, util și pentru transportul pacienților intubați la investigații și efectuarea ventilației noninvazive. Fiecare pat al Compartimentului ATI a fost dotat astfel cu un aparat de ventilație mecanică, un monitor de funcții vitale și trei seringi automate.

Compartimentul ATI a fost dotat de asemenea cu un videolaringoscop cu lamă pentru intubație dificilă, fibrobronhoscop și monitor portabil. Acesta este dotat cu un sistem de videodocumentare și înregistrare stand mobil, necesar în dotarea standard a terapiei intensive. „Utilitatea aparatului este cu atât mai mare cu cât puține terapii intensive din Cluj îl dețin, constituind un avantaj esențial în creșterea calității îngrijirii și pentru sporirea confortului pacienților și al personalului medical”, arată Consiliul Județean, instituție în subordinea căreia se află spitalul.

Totodată, au mai fost cumpărate șase monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale ale pacienților și un ecograf Doppler, util în evaluarea pacienților imobilizați la pat, care asigură un diagnostic rapid și în cazul manoperelor invazive eco-ghidate. În același timp, a fost achiziționat și un electrocardiograf utilizat pentru înregistrarea activității cardiace a pacienților ATI.  Compartimentul ATI al Secției de Chirurgie Toracică a fost dotat cu șase paturi de terapie intensivă, cu funcții speciale în tratamentul pacienților postoperator sau pentru pacienții care necesită ședere îndelungată în terapie intensivă, respectiv funcții de resuscitare și de mobilizare în șezut doar din telecomandă, ce oferă astfel posibilitatea de a efectua investigațiile radiologice la pat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu