Închide

Clujul imobiliar: garsonieră de 11 mp scoasă la vânzare la 2.100 euro/mp. „De obicei nu se face calcul pe metrul pătrat pentru că e foarte mult iar clienții se sperie”

EconomieTop NewsUncategorized by Mihai Prodan - feb. 18, 2019 0 1614

Clujul e orașul în care garsoniere de … 11 metri pătrați, echivalentul unei camere, se scot la vânzare la peste 2.000 de euro pe metrul pătrat – și se și vând.

O garsonieră de 11 metri pătrați care a văzut și vremuri mai bune într-un bloc de nefamiliști în cartierul Gheorgheni, pe strada Lăcrimioarelor, a fost scoasă la vânzare în preajma sărbătorilor și încă se află pe piață, la prețul de … 23.000 de euro.

Agentul imobiliar Angel Dolha se ocupă de această ofertă și explică: prețul a fost ideea proprietarului și a fost ales în funcție de tranzacțiile din zonă dar nimeni nu face calcule pe metrul pătrat, cum e uzanța în imobiliare, căci ar ieși foarte scump iar clienții se sperie. Așa e cazul și aici: prețul iese la aproape 2.200 de euro pe metrul pătrat pentru o garsonieră care se vede că n-a fost renovată de o bună perioadă iar la baie dușul e deasupra toaletei. „Pentru variantele mici nici nu se poate lua în considerare ca preț pe metrul pătrat pentru că n-ar mai cumpăra nimeni”, spune Dolha. „Acestea se vând dacă bugetul clientului e limitat dar de obicei nu se face calcul pe metrul pătrat pentru că e foarte mult iar clienții se sperie. La orice fel de garsonieră, toate ies la peste 1.500 euro pe mp; sunt foarte scumpe dar acesta e prețul real al pieței” și exemplifică cu faptul că o garsonieră comparabilă ca dimensiuni a fost scoasă la vânzare la 25.000 euro/mp iar proprietara nu vrea să mai cedeze din preț căci a renovat în centrala termică și finisaje. „Efectiv prețul de cumpărare recent a fost la 19.500-20.000 euro”, spune el.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
Tags

Articole similare