Închide

CFR își schimbă antrenorul. Cine vine să-l înlocuiască pe Toni Conceicao

SportTop News by Catalin Suciu - feb. 18, 2019 0 929

Fără victorie în 2019, CFR Cluj e în criză, iar primul care va plăti este chiar antrenorul. Potrivit prosport.ro, Toni Conceicao va fi concediat în aceste zile, iar în locul acestuia va fi instalat Jose Peseiro.

Mutarea ar fi făcută prin intermediul impresarului Toni Curea, cel care l-a adus și pe Julio Baptista la Cluj. Baptista e unul dintre șomerii de lux din România. În fiecare lună, clubul feroviar achită, cu tot cu taxe, în jur de 50.000 de euro pentru salariul brazilianului.

Jose Peseiro a antrenat Rapid Bucureşti o jumătate de sezon (2008-09), unde a avut un salariu record de 1 milion de euro. Însă, în urma rezultatelor slabe, patronii de atunci George Copos şi Fathi Taher au vrut să îl demită pe portughez, dar acesta nu ar fi plecat fără despăgubiri în valoare de aproximativ 3 milioane de euro. După returul cu Wolfsburg care a dus la ratarea calificării Rapidului în grupele Cupei UEFA, suporterii i-au cerut demisia şi pe 12 ianuarie şi-a încheiat “mandatul” de la Rapid. În 16 partide în Liga 1, acesta a reuşit să obţină doar 8 victorii şi 4 egaluri, echipa clasându-se la finalul anului pe locul 8.

Portughezul şi-a început cariera de tehnician pe banca celor de la Montemor, apoi a trecut pe la Oriental şi Nacional. A trecut în postura de secund al lui Carlos Queiroz la Real Madrid, apoi le-a pregătit pe Sporting Lisabona, Al-Hilal, Panathinaikos, Braga, Al-Wahda, El Ahly Cairo, FC Porto, Sharjah Cultural Sports Club, Vitoria Guimaraes şi Sporting Lisabona.

După aventura din Giuleşti, Peseiro a fost numit selecţionerul Arabiei Saudite, pentru 17 partide. Din noiembrie, antrenorul de 58 de ani este liber de contract, după despărţirea de Sporting Lisabona.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare