Închide

Ce proiect a primit zece cu felicitări la Comisia de Urbanism

ActualitateAdministrațieTop NewsUrbanism by Luminiţa Silea - feb. 17, 2019 0 2238

Un arhitect șicanat în trecut la Comisia de Urbanisma fost chemat în față la prima ședință de urbanism din an pentru a fi felicitat. Este vorba despre Cristian Rus, care a primit laude pentru o documentație de amenajare a unei locuințe pe strada Livezii nr.21.

Arhitectul a fost unul dintre cei care au contestat în 2011 Planul Urbanistic Zonal pentru stadionul Cluj Arena, plan realizat de arhitectul Adrian Iancu, membru în comisia de urbanism. Din acest motiv proiectele sale au fost de atunci ”greu de digerat” de către comisie. Chiar Rus a spus la un moment dat că nu e loc la urbanism de plătit polițe personale.

Documentația realizată de arhitectul Cristian Rus și primită cu entuziasm de cei din Comisia de Ubanism viza amenajarea unei noi case în locul uneia existente pe strada Livezii, pe o parcelă de 223 de mp. Specialiștii din comisia de urbanism și arhitectul-șef al orașului nu au mai aștepat niciun fel de prezentare sau intervenție de la proiectant. Rus a ieșit în fața comisiei pregătit să susțină Planul Urnanistic de Detaliu pentru amenajarea locuinței de pe strada Livezii, însă nu a mai apucat să vorbească la ședință deoarece comisia l-a felicitat pentru proiect și l-a anunțat că documentația a fost avizată.

PUD-ul realizat de Rus reglementează construirea unei locuințe unifamiliale pe o parcelă de 223 de mp (față de 350 de mp, suprafață minimă prevăzută în regulemnet), ocupată în prezent de o casă care urmează să fie demolată. Noua locuință va avea subsol, parter și un etaj și va fi lipită de peretele casei vecine. Indicatorii urbanistici sunt aproape de maximul admis de regulament.

sursa: documentație PUD realizată de arh Cristian Rus

După ce a fost felicitat de comisie, Rus a fost primit cu entuziasm de colegi proiectanți prezenți la ședința Comisiei de Urbanism a Primăriei din 12 februarie și felicitat și de către aceștia.

În trecut, Rus nu era în grațiile Comisie de Urbanism, după cum susțineau colegi de breaslă arhitecți. El a fost unul dintre contestatarii PUZ-ului Cluj Arena realizat de arhitectul Adrian Iancu pentru Primărie. Iancu e acum decan al Facultății de Arhitectură și este fost arhitect șef și membru al Comsiei de Urbanism.

În trecut, chiar Rus acuza Comisia de Urbanism că pune bețe în roate proiectelor sale din alte motive decât cele urbanistice. ”Dacă vreţi să plătiţi poliţe personale, acesta nu e locul”, a fost una dintre remarcele sale.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.