Închide

EXCLUSIV Conceicao l-a înfruntat pe Neluțu Varga. Cele două schimbări ordonate din lojă și reacția portughezului

SportTop News by Catalin Suciu - feb. 07, 2019 0 1663

CFR Cluj a prima în campionat și se luptă cu șanse mari la titlu, dar în Gruia nu e liniște. Enervat de jocul echipei în prima repriză cu Hermmanstadt, Neluțu Varga, presupusul patron de la CFR, i-a trimis lui Panin un mesaj pe bancă prin care a solicitat de urgență două modificări în echipă.

Ordinul a ajuns și la antrenorul CFR-ului, dar portughezul Antonio Conceicao a luat foc, susțin sursele actualdecluj.ro. Tehnicianul s-a enervat teribil când a aflat că Neluțu Varga dă ordine și încearcă să schimbe jucători. Două mutări i-a transmis să facă la pauza meciului cu Sibiul: să iasă Arlauskis și Bordeianu, să intre Fernandez și Alexandru Ioniță.

Cum portughezul nu l-a băgat în seamă pe Varga, așa-zisul patron, într-o criză isterică, a transmis să fie concediat Panin. Apoi, după final a cerut și concedierea lui Conceicao. Sursele actualdecluj.ro susțin că Varga a stat ore bune după finalul partidei la o șuetă bahică și-a început să dea afară cam pe toată lumea de la CFR.

Portughezul Antonio Conceicao l-a înfruntat direct și i-a transmis, printre altele, că nu e nici o problemă să se despartă, dar asta se va întâmpla în prezența avocaților săi.  Conceicao i-a spus ferm lui Varga să-și vadă de treabă, fiindcă atâta timp cât va fi pe bancă, nu îi va face nimeni echipa! „Eu sunt portughez, antrenorii portughezi nu fac ce se face în România”, i-a mai spus tehnicianul. Varga s-a enervat teribil și le-a transmis acoliților să-i găsească un alt antrenor.  Fotbaliștii CFR-ului în frunte cu Mario Camora, Ciprian Deac și Juan Culio, numele grele din vestiar, sunt alături de antrenor.

În stilul său caracteristic, Varga a renunțat la demiterea lui Conceicao. Mai mult, se pare că și Cristi Panin va continua la CFR Cluj. Atmosfera din club este, însă, apăsătoare. Practic, la orice rezultat negativ, Conceicao poate fi tras la răspundere, în funcție de toanele în care se află Varga.
Deși nu deține nici o funcție oficială în club, Neluțu Varga comandă, dă ordine care nu pot fi puse la îndoială și conduce după bunul plac, precum omologul său de la FCSB, Gigi Becali. De altfel, FCSB făcea de obicei două schimbări la pauză în mandatul lui Dică, atunci când jocul nu mergea în prima repriză.

Clubul încearcă să-și spele imaginea printr-un comunicat în care spune că „nu va efectua modificări în cadrul staff-ul tehnic sau a celui administrativ. Suntem mulţumiţi de munca depusă de toţi cei din familia „vişinie” şi vom continua în aceeaşi formulă. Antrenorul nostru Antonio Conceicao beneficiază de toată încrederea conducătorilor clubului CFR şi nu se pune problema înlocuirii lui. Aşadar, toate zvonurile apărute peste noapte şi transformate în ştiri de presă nu au un alt scop decât acela de a ne destabiliza. Acest lucru nu se va întâmpla, iar noi vom continua să luptăm pentru obiectivele stabilite”, se arată în comunicatul CFR-ului.”

Numai că nu încearcă nimeni să destabilizeze CFR-ul în afară de Neluțu Varga, un tip imprevizibil, coleric și care ia decizii la cald, în funție de starea emoțională în care se află. Mai mult, nimeni nu își permite să-l contreze în vreun fel.

Gigi Becali de la CFR Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.